Diskusia o budúcnosti našej školy

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMilí Podkoničania,

v stredu 30. januára sa na obecnom úrade stretli zástupcovia Rady školy spolu so starostom obce, ako aj zamestnanci školy, škôlky a rodičia školákov a budúcich prváčikov. Spoločne sme prediskutovali otázky týkajúce sa budúcnosti ZŠ s MŠ v Podkoniciach.

Ako som naznačil v predchádzajúcom príspevku, situácia, kedy obec dotuje prevádzku školy značnou časťou zo svojho rozpočtu, nie je dlhodobo udržateľná a ohrozuje ďalšiu existenciu školy aj škôlky. Preto som sa rozhodol, že sa ako rodič jednej zo školáčok pokúsim iniciovať zmysluplnú diskusiu o tom, ako si zachovať našu školu.

Pomerne podrobnú zápisnicu zo stretnutia si môžete prečítať tu.

Chcel by som sa ešte raz úprimne poďakovať všetkým zúčastneným, hlavne však rodičom budúcich prváčikov. Prekonali svoje obavy a zúčastnili sa spoločného stretnutia. Prišli, aby sme spoločne diskutovali o budúcnosti školy.

Verím, že toto je začiatok nového trendu. Verím, že spoločnými silami naplníme jednotlivé body uvedené v závere zápisnice, ktoré sme sformulovali do finálnej podoby v užšom kruhu po stretnutí.  Čaká nás ešte veľa práce.

Ak vytrváme, na konci je sladká odmena v podobe životaschopnej školy plnej šikovných detí.

Komentáre sú uzavreté