Oceľový medveď a železná tigrica z Podkoníc

zelezna tigrica 2014, podkonice, vitaz ocelovy medved

Už druhý krát sa podarilo Petrovi Polónymu  zvíťaziť v najtvrdšej silovo-vytrvalostnej súťaži na Slovensku. Titul Oceľový medveď za rok 2014 si odniesol s časom 19:23:34. Náskok 20 sekúnd pred ďalším pretekárom bol rozhodujúci a stačil na víťazstvo, v ktorom si Peter odniesol aj zelený automobil značky Mini Cooper.

Súťažili aj tigrice

Obec Podkonice, mala tento rok aj ženské zastúpenie a naozaj krásne štvrté miesto si odniesla Nora Kaduková v kategórii Ženy masters – železná tigricaPresne 21 minút a 29 sekúnd trvalo zdolanie prekážkovej dráhy v športovom areály Olymp v Detve. O mimoriadne ťažkých podmienkach a tvrdej príprave hovorili pred podujatím obaja  súťažiaci. A niet sa čomu čudovať. Veď zdolať 30 bicepsových zhybov, 15 hlbokých drepov so 100 kg činkou, prebehnúť 250 metrov, v zapätí desať krát prevaliť 100 kg pneumatiku, desať krát vytlačiť nad hlavu 60 kg činku, opätovne prebehnúť 250 metrov, bolo náročné aj pre ťažného koňa.

Najtvrdšia súťaž Slovenska

A to bola iba polka súťaže, pričom ženy mali váhy o polovicu ľahšie. V druhej časti ,,stačilo“ urobiť 30 tricepsových zhybov, urobiť 40 metrovú prechádzku s výpadmi, zdolať beh s 30 kg záťažou a v závere „už len“ 50 kľukov, 30 výskokov na debnu, štandardný 250 metrový beh, ťahanie 80 kg reťaze, 30 ,,angličákov“ a záverečný beh na 250 metrov. V najtvrdšej silovo-vytrvalostnej súťaži, v ktorej sa tento rok zúčastnilo spolu 62 mužov a 37 žien bolo pre nás diváckou cťou kričať „PODKONICE DO TOHO“!

Foto: oficiálna stránka súťaže, Marian Kaduk, Michal Vráb.

Michal Gula Vráb

Komentáre sú uzavreté