Prvá lyžovačka

4-P1190162Dnes sa mnohí z nás dočkali prvej tohoročnej lyžovačky. Počasie bolo perfektné, slniečko sa nedalo zahanbiť. Úprava tratí bola na výbornú. Čo však hodnotím negatívne je vlek. Začalo sa ťahať až o 10.30 hod. nakoľko závada, ktorá je na vleku už „niekoľko rokov“ sa zase riešila v hodine dvanástej.

Našťastie veľa turistov prišlo až po 12.00 hodine. Medzitým chlapci pobúchali, poblabotali, pokrútili a šlo to. Ak však chceme podľa slov pána starostu propagovať cestovný ruch a urobiť „dieru do sveta“, tak by sa mal urobiť poriadok, napríklad aj na takom vleku. Z môjho pohľadu treba na vleku pracovať skôr a nie za prevádzky, keď konečne napadol sneh a ľudia sú nedočkaví.

Aj partia vlekovej oblsuhy by mala mať jasnú a stabilnú zostavu, tiež náhradníkov, ktorí ich vedia v ich neprítomnosti, či chorobe kompetentne zastúpiť. To je aj odpoveď na to, prečo sa neťahalo už skôr – minulý týždeň.

Nič to ale nemení na fakte, že všetci čo máte ruky, nohy zdravé a máte lyže a či bežky, vybehnite hore na Pleše. Aj pre bežkárov je spravená stopa. Cesta je zjazdná s reťazami, i keď pár odvážnych šlo aj bez nich – našťastie vyšli. Parkovisko bolo pripravené, ale vzhľadom na zvyšky hlbokého snehu sa dalo parkovať hlavne z kraja, lebo po obede už boli koľaje rozjazdené, niekto aj zapadol, lebo už to bola hlboká kaša. Našťastie dobrí ľudia vás vytlačia :). Chata bolo otvorená.

Toť postrehy z prvej lyžovačky na domácej pôde.

Janka Šípka Šípková

 

One response to “Prvá lyžovačka