Dobrá novina v Podkoniciach

P1070705V týchto dňoch prebieha už 21. ročník Dobrej noviny na Slovensku. Naša farnosť sa aj tento rok zapojila do tejto koledníckej akcie a 25. decembra ste mohli u vás doma privítať 19 mladých koledníkov, ktorí ohlasovali v štyroch skupinkách radostnú zvesť o narodení Krista.

S vašim prispením sa nám podarilo nazbierať krásnych 1430 €, ktoré poputujú na podporu projektov v Afrike. Tento ročník je zameraný na podporu aktivít súvisiacich s pitnou vodou hlavne v Turkane. Túto oblasť podporuje Dobrá novina už od roku 2003 a aj vďaka tomu nemusia ženy chodiť každý deň po vodu dlhé kilometre. Môžu tak tráviť viac času so svojou rodinou. Mottom tohtoročného koledovania sa teda stalo „Voda je život“, podčiarkujúce myšlienku, že čistá voda je otázkou prvotnej dôležitosti, pretože je nevyhnutná pre ľudský život. To zdôrazňuje aj pápež František v encyklike Laudato si.

Kto by mal ešte záujem o podporu projektov Dobrej noviny a nezastihol našich koledníkov doma, môže tak urobiť do 6. januára 2016. Na tento účel je určená pokladnička „Dobrej noviny“ umiestnená v našom podkonickom kostole.

Ďakujem všetkým koledníkom, sprevádzajúcim osobám – vedúcim skupiniek a tiež všetkým darcom za ich štedrosť.

Zaujímavosťou je, že foto našich podkonických koledníkov z roku 2012 sa zapáčilo redakcii Denníka Postoj a na Štedrý deň sa z jeho stránok usmievali tieto známe tváre 🙂
kliknite sem – Denník Postoj a podkonickí koledníci

Jaroslav Kostúr, zodpovedná osoba za Dobrú novinu v Podkoniciach

Komentáre sú uzavreté