Hokejový turnaj kňazov

Na zimnom štadióne v Detve sa v sobotu 8. februára uskutočnil Charitatívny hokejový turnaj kňazov Slovenska. Išlo v poradí už o piaty ročník tohoto podujatia a prvý krát mali na ňom zastúpenie aj Podkonice. Ako hráč sa ho totiž zúčastnil aj náš p. farár Martin Pečarka, ktorý nastúpil za mužstvo BB diecézy a v zaplnenom hľadisku ho podporilo aj niekoľko podkoničanov.

Vynikajúcu atmosféru mal duel Banskobystrickej diecézy s mužstvom Rehoľníkov Slovenska, ktorý skončil víťazstvom nášho mužstva v pomere 7:3. Náš pán farár v tomto zápase o 3. miesto nastúpil v útoku a zaznamenal 1 gól a 1 asistenciu. V obrane za BB diecézu nastúpil aj nám dobre známy Peter Bajzík, ktorí u nás v Podkoniciach pôsobil s rehoľou saletínov a zúčastnil sa aj osláv 200 rokov nášho kostola. V družstve rehoľníkov predviedol vynikajúce hokejové ťahy aj kapucín Noro Pšenčík, ktorý nedávno bubnoval u nás na koncerte 🙂

Turnaj vyvrcholil zápasom Spišskej a Košickej diecézy. V závere sa radovali Spišiaci, ktorí zvíťazili 3:1.

Hokejového turnaja v Detve sa zúčastnili množstvo kňazov, slávnostným vhadzovaním ho otvoril otec biskup Marián Chovanec a ceny víťazom odovzdával aj pomocný košický biskup Marek Forgáč. Podujatia sa zúčastnila aj legenda slovenského hokeja Dárius Rusnák, ktorý si pochvaľoval skvelú atmosféru tohoto turnaja.

Keďže turnaj mal aj charitatívny podtón, v závere bola odovzdaná suma vyše 3.000 € pre Domov sociálnych služieb v Detve.

Už teraz sa môžeme tešiť na ďalší ročník turnaja o rok a určite naň pozývame aj ďalších športových priaznivcov podporiť BB diecézu aj nášho pána farára 🙂

Komentáre sú uzavreté