Novoročný výlet k vodopádu Bystrô a na Raticov vrch

DSCN8585Dňa 2.1.2016 (sobota) sme sa my, podkonickí farníci, na pozvanie nášho pána farára Miroslava  Spišiaka, vybrali na menší výlet do malebného kraja pod Poľanou. Tí, ktorí sa rozhodli po sviatkoch nesedieť doma a mali možnosť ísť, dobre spravili. Pretože tento kút našej krajiny, ešte pomerne málo zasiahnutý „dnešným spôsobom moderného života“ ozaj má čo ponúknuť. Počasie nám vcelku prialo, akurát mrzlo až do špiku kosti.

Z Podkoníc sme ráno vyrazili 8:30 a po približne hodinovej ceste sme boli na mieste. Autami sme sa pomerne blízko dostali k cieľu nášho výletu, a tak pešia túra nebola veľmi namáhavá. Skutočnosť, že bola zima ako za polárnym kruhom priniesla jednu veľmi pozitívnu vec. Vodopád Bystrô nádherne zamrzol a v plnej kráse nám ukázal svoj biely ľadový závoj. Kto mohol a chcel, dostal sa ešte po rebríkoch na výhliadku nad vodopádom.

Cestou naspäť sme sa zastavili v kostole Fatimskej Panny Márie na Raticovom vrchu na Hriňovských lazoch, kde pôsobia bratia kapucíni a svojho času tu pôsobil aj o.biskup Dávid Tencer. Tu sme sa aj pomodlili ruženec. Ako viete, tento kraj je rodným krajom pre nášho pána farára, tak nakoniec nás zaviedol ešte do Hriňovej, kostola svätého Petra a Pavla. Tu sa náš výlet skončil a pobrali sme sa domov.

Myslím, že to bol príjemne strávený čas.

Maťo Halaj

 

 

Komentáre sú uzavreté