Vznik a spustenie www.NasePodkonice.sk

nasepodkonice logoV tomto článku sa dočítate prečo a ako vznikla táto stránka, čo na nej nájdete a ako ju môžete používať.

Prečo vznikla táto stránka? Aby som nemusel písať  negatívne, napíšem to veľmistručne. Stránka vznika vďaka rôznym neriešeným problémom v našej obci a vďaka potrebe vzniku informačného kanála pre občanov na úrovni dnešnej doby (hlavne ako nástroja na riešenie a propomienkovanie vecí verejných a zdieľanie obecných informácií). Pôvodne to mala byť oficiálna stránka obce na doméne www.Podkonice.sk, ale zástupcovia OÚ nepracovali dostatočne pružne a tak sme urobili nezávislú www.NasePodkonice.sk. A je to aj lepšie – veď Podkonice nie sú ani moje, ani Tvoje a ani nejakého úradu… Sú to Naše Podkonice. 

Ako vznikla? Jeden z posledných (tých menších) impulzov bol, keď boli v škôlke pár dní po sebe teploty cca od 15 do 34 stupňov, keď to následne nikto kompetentný neriešil a keď 16.11.2012 o 10.00 (v pracovnej dobe) nikto nebol na OÚ. Potom začala prebiehať komunikácia na obecnej skupine na Facebooku, v mailoch, na osobných stretnutiach a stretnutiach obecného zastupiteľstva. Nakoniec sme sa spojili: ja (Štefan Čeman), Lenka Leštáková, Michal Vráb, Dušan Koctúr, Jaro Kostúr a urobili sme túto stránku. Michal Vráb dal doménu a hosting, ja som urobil web, ostatní prispievajú inou formou.

Čo tu nájdete? V tomto momente tu nájdete články a fotky z väčšiny dôležitých udalostí v obci za posledných cca 13 rokov, pár informácií o obci, jej inštitúciách, službách, … Ďalšie dôležité udalosti z minulosti ešte doplníme, aby táto stránka slúžila aj ako komplexný obecný webový archív. Hlavné ale bude mapovanie aktuálneho diania a verejné riešenie obecných vecí.

Čo s tým, čo tu nenájdete? Doplňte to. Na tento web môže prispieť každý, kto sa zaregistruje (trvá to cca 1 minútu). Ak chcete doplniť „podstránky“ (napr. o združeniach, firmách či inštitúciách), ozvite sa buď mailom cez „Kontakt“ alebo osobne.

Ako môžete NasePodkonice.sk používať? Čo sa týka orientácie:

  • na prvej strane sa zobrazujú najnovšie pridané články
  • Ak sa chcete pohrabať v starších článkoch, použite Archív
  • Ak hľadáte konkrétnu tému (napr. len rozhovory), nájdete ju v Kategóriách článkov
  • Ak hľadáte konkrétneho autora, vyfiltrujte si len články uvedené pod jeho menom
  • Ak ste na sociálnych sieťach, sme na Facebooku, Twitteri, Google+
  • Ak používate RSS čítačky, máme RSS kanál
  • Ak vás zaujímajú len videá, checkujte Youtube kanál Naše Podkonice

Dôležitou súčasťou webu je „interaktívna časť“ – to znamená, že nemusíte len čítať, ale na všetko, čo sa tu objaví, môžete reagovať – komentovať, písať k tomu pripomienky, názory, otázky, atď.. Taktiež môžete jednoduchou formou písať články (tu je návod) či ich zdieľať. Uvediem konkrétne príklady:

Kto by mohol (alebo aj mal) prispievať? Napríklad:

  • zástupcovia obecného úradu a poslanci o obecných veciach
  • vedúci inštitúcií a združení o svojej činnosti
  • organizátori podujatí o podujatiach
  • športovci a „funkcionári“ o dianí vo svojom športe
  • mládež o svojom živote, potrebách a aktivitách
  • atď..

Na záver: Verím, že nám www.NasePodkonice.sk pomôže jednoduchšie komunikovať o obecných veciach a že na základe toho s nimi budeme môcť lepšie pohnúť a urobiť Podkonice také ako chceme a potrebujeme pre dobrý život. A keď už vypisujem na Vianoce, tak vám prajem pekné sviatky a všetko dobré do roku 2013. A hlavne: Pokoj a poriadok v duši (a aj v obci!) 🙂

4 responses to “Vznik a spustenie www.NasePodkonice.sk