Predstavenie logo NašePodkonice

nasepodkonice logoPri príležitosti 3 mesiacov od spustenia internetovej stránky www.NasePodkonice.sk, sme si pre Vás pripravili malé prekvapenie. Vytvorili sme logo, ktoré chceme prezentovať oficiálne. Jeho autorom je pán Viktor Vráb, grafik z Našich krásnych Podkoníc,žijúci v Londýne. Dovolím si, však vrátiť sa retrospektívne späť k 24. decembru 2012 a zrekapitulovať príčinu vzniku www.NasePodkonice.sk
poznámka autora: Tento článok vychádza v pôvodnom originálnom znení. V Podkonickom spravodaji č. 4/2013 bola prvá veta článku (viď nižšie) cenzurovaná a zmenená z dôvodu, že ja (Michal Vráb) autor článku, poukazujem na nečinnosť Obecného úradu (rozumej obecného zastupiteľstva) a samotného starostu obce. 

(Zmenená veta)Prvotnou príčinou vzniku NasePodkonice.sk bola nečinnosť Obecného úradu a samotného starostu k nami navrhovaným zmenám k webovej stránke www.podkonice.sk. Po čase sa ale z NasePodkonice.sk, stala informačná platforma pre každého občana Podkoníc, kde môže slobodne povedať čo ho trápi, čo nefunguje, čo je dobré a čo zlé, čo videl, čo sa stalo či len poďakovať za pomoc po veternej smršti.
Od spustenia NasePodkonice.sk 24. decembra 2012 do 25. marca 2013 (čo je 90 dní) bol počet návštev 17 707 ľudí, počet unikátnych návšetevníkov bol 5 950 a to z rôznych krajín ako napríklad: Slovensko, Česko, USA, Rakúsko, Anglicko, Nemecko, Írsko, Švajčiarsko, Nórsko, Taliansko, Belgicko, Kanada, Holandsko… Za jeden deň navštívi NašePodkonice.sk priemerne 180 ľudí. Spolu s Vami sme uverejnili 140 článkov a prijali sme 37 komentárov. Podarilo sa nám pripojiť webovú kameru na Plešiach, ktorá je najpozeranejšou časťou našej stránky.
Na Facebooku NašePodkonice je počet likov (páči sa mi od ľudí) síce zatiaľ „len“ 150, ale v porovnaní so skupinou Podkonice je návštevnosť Facebookovej stránky cca dvojnásobná (na starej skupine Podkonice bol maximálny počet videní príspevku 234, tu je 398).
Podarilo sa nám vytvoriť rubriku fotky mesiaca, kde náš hlavný fotografový redaktor Dušan Koctúr zbiera fotografie od Vás a vyhodnocuje ich. Na konci mesiaca sa môžete vždy kochať novými pohľadmi na chotár či dedinku. Takéto rubriky fungujú väčšinou na veľkých portáloch ako sme.sk alebo National Geografic.
Do budúcnosti by sme chceli prinášať ďalšie novinky ako budú videá na ktorých sa bude podieľať hlavne Martin Barla (martinko) so svojou kamerou. Mali by pribudnúť staršie videozáznamy zo zábav či futbalových zápasov, kedy digitálny záznam, či kamera bola skôr veľmi veľkou raritou, ktorou sa väčšinou natáčali svadby alebo oslavy. Túlavou kamerou chcem prispieť aj ja, a rád by som poukázal na našich občanov, ľudí ktorých máme v podkoniciach, či z radov starších občanov alebo mladších, ktorý za svoj život niečo ukázali, či zanechali.
Pri našom malom výročí, čiže 24. marci, kedy oslavujeme svoje 3 mesiace fungovania NašePodkonice.sk, Vám chceme predstaviť naše nové logo. Logo, ktoré budeme s hrdosťou nosiť na svojich prsiach na tričkách, či mikinách. Pripravujeme malý eshop, kde si budete môcť v prípade potreby zakúpiť aj upomienkové predmety s naším logom. Peniaze ktoré zarobíme, budeme investovať do rozvoja stránky a ďalších aktivít, ktoré prinesú Vám občanom väčší komfort, pohodlie a pocit, že Podkonice sú NAŠE.
Michal Gula Vráb

Komentáre sú uzavreté