Za čistejšie Podkonice 20. apríla 2013

den zemePri príležitosti dňa Zeme, ktorý oficiálne vychádza na pondelok 22. apríla 2013 si vás skupina NašePodkonice.sk a Občianske združenie: Deti dosky – nezávislí snowboardisti (alebo COB) dovoľujú pozvať na akciu ZA ČISTEJŠIE PODKONICE.Naša akcia vznikla v roku 2009, kedy Martin Cigi Burian inicioval jej vznik. Nepáčilo sa mu, koľko odpadkov sa nachádza medzi Podkonicami a Slovenskou Ľupčou. Vtedy sme vyzbierali cez 40 vriec odpadu, najviac znečitená bola časť peniažky, za Polónyho lúkov v smere do Slovenskej Lupče.

Až pri zbieraní odpadkov si uvedomíte, akí sú ľudia bezohľadní a čo všetko dokážu vyhodiť „iba tak“ z auta do našej krásne prírody.

Za čistejšie Podkonice začne o 10.00 v sobotu 20. apríla 2013 zrazom pred Krčmou na Hrbe. Tu sa rozdelíme do skupín:
1. skupina: zber Podkonice – Slovenská Ľupča
2. skupina: zber Podkonice – Priechod
3. skupina: zber Podkonice – Pleše
4. skupina: zber Podkoncie – Gálová – Pleše (podľa počtu ľudí a snehu)

Vrecia na akciu zakúpi o.z. Deti dosky – nezávislí snowboardisti. Občerstvenie po akcii bude pripravené v Krčme na Hrbe, kde sa všetci spolu stretneme po vyzbieraní odpadkov. Vrecia a ľudí bude podľa pokynov zvážať Autodoľava – Peter Ulbrik.

Pozvaný je každý dobrý človek, ktorému aspoň trochu záleží na našom okolí. Žijeme v tak dokonalom prostredí, oblkopený malebnými horami, dýchame čistučký vzduch a príjmame pramenistú vodu. Skúsme pomôcť našej pani prírode vrátiť čistotu pri príležitosti dňa Zeme a urobme aj niečo pre seba.

Akciu sponzorsky podporili:
o.z. COB, Peter Ulbrik – Autodoľava, Krčma na Hrbe – Marian Ľalík, Gula Media, s.r.o., NašePodkonice.sk

den zeme

Komentáre sú uzavreté