Podkonický spravodaj 9 / 2016

logo_spravodaj_NPSeptembrové číslo Podkonického spravodaja prináša tieto zaujímavé články:
– Vyjadrenie SSE k výpadkom elektriny
– Prehľad periodík z Mikroregiónu
– Pozvánka na RIDE UPHILL 2016
– Spomienka na MUDr. Milana Očenáša
– Novinky v FK Tatran Podkonice 

Spravodaj 9 / 2016 v PDF verzii určený na ONLINE prezeranie >>

Spravodaj 9 / 2016 v PDF verzii určený na TLAČ  >>

UVODNÍK STAROSTU OBCE PODKONICE

VÁŽENÍ SPOLUOBČANIA,

prázdniny skončili, začína škola, nové povinnosti. Po dvojmesačnej odmlke sa spravodaj opäť vracia do vašich schránok s novými informáciami. Jeseň je predo dvermi. Pomaly začíname zberať úrodu. Tak, ako sme sa o ňu starali, tak sa nám aj odmení a budeme mať z nej úžitok.

Aj nám sa počas leta podarilo urobiť kopec práce. Začali sme s rekonštrukciou obecného a kultúrneho domu. Zrekonštruovali sme autobusové zastávky, vyčistili sme potok. Rokovali sme o výmene vodovodného potrubia.

V jeseni nás toho čaká neúrekom. Budeme asfaltovať hlavnú cestu a osádzať nové obrubníky. Vďaka úspešnému projektu vytvoríme zastrešenie kontajnerových stojísk. Predstavíme vám prípravu na pozemkové úpravy v lokalitách Niva, Záhumienky a Záhrady. Pripravili sme Plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja.

To, čo nám naši starí otcovia a mamy nechali, využívame dodnes. Mnoho z nás však nechce podporiť zmenu. Nechce prijať nových ľudí, ktorí sa rozhodli stavať domy. Niektorí nechcú žiadnu zmenu. Dedina je však živý organizmus, ktorý sa musí vyvíjať, inak zostarne a zahynie.

Apelujem na nás všetkých. Nevytvárajme nenávisť medzi sebou. Debatujme konštruktívne. Navrhujme riešenia, nie kritiku. Komunikujme viac medzi sebou, aj s obecným úradom, buďme k sebe otvorení. Aj keď máme odlišný názor, neznamená, že je zlý. Sme predsa všetci súčasťou jednej obce, prekrásnych Podkoníc.

Michal Vráb

…viac sa dočítate na ďalších stranách Podkonického spravodaja. Sú priložené k tomuto článku v pdf formáte.

Komentáre sú uzavreté