Dobruo Podkonickuo 6. ročník a Renegade fest 3. ročník

V sobotu 28. júla 2018 sme sa znovu stretli už po šiesty krát na súťaži vo varení gulášu. Počasie prialo všetkým družstvám i divákom. Krásna júlová sobota sa začala slávnostným škrtnutím zápalky. Sedem družstiev začalo kuchtiť domácu pochúťku podľa svojho gusta. Jelení, baraní ale aj hovädzie líčka. Každý vie urobiť ten guláš najlepší, o tom niet pochýb.

Porota to mala veľmi ťažké. Pán farár Miroslav Spišiak, Pavol Oravec šéfkuchár z Banskej Bystrice to bola odborná porota. K nim ešte pribudli ďalší traja diváci vylosovaní z tomboly. Ani letná búrka nás neodradila od koštovania, skonštatoval divák, ktorý vyskúšal až tri guláše. 
 
Dobrô Podkonickô bolo okorenené aj o silové kúsky. Statní chlapi ale aj žienky sa stretli pri novej disciplíne, ktorú zastrešoval oceľový medveď alias Peter Polóny. Dvíhanie 200 kilogramovej pneumatiky dalo zabrať odvážnym jednotlivcom. No zdvihnúť na lavičke 64 kilový sud piva nebola hračka. Našli sa borci čo si okoštovali aj túto aktivitu. 
 
Letná búrka pokazila vyhodnotenie súťaže. Tombolu sa vyhlasovala ako hlasná trúba. Dídžej Barlík sa nenechal zahanbiť a nakopol zvuk. Súťaž sa dokončila spolu s bohatou tombolou. Víťazka si odniesla víkendový pobyt na Donovaloch pre dve osoby. 
 
Renegade fest
Silný zvuk motorov sa ozýval už o tretej. Krásne autá začali za revu trúby a motora prichádzať na vyhradený plac. Búrka však odstrihla niekoľkých odvážlivcov priamo na trati. Rokový festival sa začal o dve hodiny neskôr ako bolo naplánované.
 
Mladé kapelky vypekali do neskorého rána. Zvuk silných motorov, ich posádky ale aj rodiny tento rok slávnostne požehnal náš ctihodný pán farár. Bol to veľmi silný emotívny zážitok, za ktorý mu patrí veľká vďaka.
 
Celý deň slniečka, výbornej hudby, dobrého jedla, atrakcií a úsmevov na tvárach zúčastnených ale aj divákov. Dobrô Podkonickô i Renegade fest ešte v obrázkoch.
 
S vami a pre vás, znovu nabudúce. 🙂

Najväčšia vďaka patrí:

StankoTech, Hotel Encián, BCF, BPL Group, Obec Podkonice, Park Snow Donovaly, Reštaurácia Grajciar, Starý otec, Spektrum Grafik, Treetherm, Varia, Mníchov Dvor, Oblastná organizácia cestovného ruchu Banská Bystrica.

Fotografie z celej akcie od Pavla Pitoňáka nájdete tu.

Komentáre sú uzavreté