Dobruo Podkonickô

MDD_DVD_finalMyslíte si, že viete variť dobrý guláš? My áno, preto sme ako organizačný tím pripravili akciu, kde si mohli Podkoničania odmerať svoje sily či varešky vo varení gulášu.

V slnečnú sobotu 25.augusta 2012 sme na našich krásnych Plešiach vytvorili DOBRUO PODKONICKô – 0.tý ročník medzinárodnej súťaže vo varení gulášu. Vďaka pomoci Maroša Lalíka – Krčma na Hrbe, Andreja Ulbrika – Chata Pleše, Obecného úradu Podkonice, nás organizátorov – Výkup surovín a Gula Media sme privítali deväť súťažných družstiev. Schell – vedúci tímu Andrej Ulbrik, Aprilia – vedúci tímu Roman Krystoň, Paľovci – vedúci tímu Pavol Vráb, Dubiny – vedúci Miloš Turčan st., Farma B+B – Miro Budaj, SRO – Peter Slobodník, Paštikári z Hrbu – Maroš Lalík, Podkonický kotlík – Aleš Barla ako vedúci a Štamgasti s vedúcim Martinom Burianom.

Guláš na deväť spôsobov sa pripravoval z hovädzieho, bravčového, jelenieho, baranieho či medvedieho mäsa za neustáleho dohľadu porotcov v zložení – Marian Majerík (predseda poroty), Tomáš Turčan, Ladislav Slobodník, Michal Kukučka. Atmosféru dotvárali jednotlivé stánky súťažiacich, ktorí si dali záležať aj na výzdobe svojich „kuchýň“. Počas súťaže nám hlad zahnali Dubiňáci bryndzovými haluškami. Každý súťažný tím si odniesol ďakovný diplom za účasť.

Porota po ťažkej porade udelila tretie miesto tímu SRO s hovädzím gulášom, ktorí dostali ťapšu. Strieborné miesto spolu s malým kotlíkom si odniesol tím Dubiny. Putovná vareška od majstra debnára Ladislava Slobodníka spolu s veľkým kotlíkom patrila tímu B+B, ktoré nám pripravilo baraní guláš. Diváci si v závere pochutnávali gulášom z každého kotlíka.

Teší nás, že Dobruo Podkonickô pritiahlo našich Podkoničanov zasúťažiť si, či len okoštovať dobroty z kuchyne každého tímu. Tešíme sa na budúci prvý ročník.

 

Michal Gula Vráb

Komentáre sú uzavreté