Vyhlásenie víťazov súťaže CE.ZA.AR 2012

2012-10-11 Cezaar - Chaban 01  Dňa 11.10.2012 sa uskutočnilo  v bratislavskej Rafinery Gallery slávnostné odovzdanie sošiek víťazom XI. ročníka Ceny Slovenskej komory architektov za architektúru CE•ZA•AR za prítomnosti hostí z odbornej,  verejnej a spoločenskej sféry.

Medzinárodná porota, ktorej predsedal holandský architekt John B. W. Bosch, vybrala spomedzi nominácií víťazné architektonické diela, toré získali prestížne ceny Slovenskej komory architektov. Ceny sa už tradične odovzdávali v šiestich kategóriách – Rodinné domy, Bytové domy, Občianske a priemyselné budovy, Rekonštrukcia a obnova budov, Interiér a Exteriér.

Medzi ocenenými bol aj mladý architekt z Podkoníc Ing. Peter Chaban, ktorý spolu s tímom Marek Rudohradský a Martina Rudohradská získali ocenenie v kategórii Interiér za dielo KILOWAT na Trojičnom námestí 4 v Trnave.  Autorský interiér klubu Kilowatt, vložený do pivnice historického domu priamo v centre Trnavy vychádza z progresívnych stratégií digitálne manipulovaného priestoru. Klenuté priestory s odhalenou lícovou tehlou boli totiž stvárnené výsostne súčasnými prostriedkami; interpretované ako výtvarne pôsobivé partnerstvo elektronickej hudby a digitálnej architektúry. Prostredie tvorí (nekarteziánska) plocha žiariaceho displeja, rozvinutá po obvode v „pixeloch“ boxov z kompozitného materiálu. Dynamika kriviek displeja sa pritom dostáva do opozície k exaktným, kosouhlým tvarom použitého vybavenia. Svetlo ako nehmotná „matéria“ tvorí ústredný kompozičný prvok interiéru; spolu s klubovou hudbou vytvára exaltovaný zmyslový zážitok.
Ing. arch  Peter Chaban sa narodil v roku 1981. V rokoch 2000 – 2006 študoval na fakulte architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. V roku 2006 bol nominovaný na cenu prof. Lacka a od roku 2007 je členom tímu a:rch rudohradský chaban s.r.o.

Srdečne blahoželáme a sme radi, že v našej obci vyrastajú takíto šikovní a úspešní mladí ľudia.

Komentáre sú uzavreté