Môj sen sa stal skutočnosťou – JARDA ŽÍDEK prijal moje pozvanie

P1120652Ten, kto ma aspoň trošku pozná vie, že mám záľubu vo varení a pečení. Každý správny kuchtík má svoj vzor alebo spriaznenú dušu, ktorá ho motivuje k skúšaniu, hľadaniu ďalších obyčajno-neobyčajných receptov. Môj „kuchtík – inšpirátor“ je Jarda Žídek. Kto ho nepozná, snáď mu niečo napovie jeho relácia NEBÍČKO V PAPUĽKE, ktorú môžete sledovať na STV 1 každú sobotu o 18.25 hod.

Ešte v júni 2011 som po zhliadnutí relácie sadla za PC a napísala list tvorcom relácie. A čuduj sa svete v januári mi volala produkcia, či moje POZVANIE stále platí. Taká som bola šťastná, že vybrali práve môj list…mimochodom písanie takýchto listov mi ide vcelku dosť dobre, pretože zatiaľ ma vždy všade vybrali :-), uverejnili už niekoľko mojich kuchárskych príspevkov nielen v slovenských, ale aj v českých časopisoch.

Nakrúcanie trvalo od 9.00 do 21.00 hod. a musím povedať, že to bola fuška, hlavne v tej zime. Nakrúcalo sa na svahu a v dedine – v lyžiarskom múzeu. Chcela som toho toľko povedať, ukázať…ale…nedalo sa. Už som zažila točenie do telky 2x, ale toto bolo úplne iné. Nič nejde tak ľahko, ako nakoniec vyzerá hotový produkt. Nič nešlo po poradí, scény boli poprehadzované, raz hento, raz tamto :-). Toť som zvedavá na výsledok, ako to šikovne zostrihajú, toľko breptov v jednej dokrútke, oči hore pregúlené a tak… Plne sa v tomto spolieham na strižňu a zázraky modernej techniky. Tak či onak, naša dedinka raz opäť bude zviditeľnená.

A aký je Jardo? Úplne normálny človek, má zmysel pre humor. Okrem toho je aj veľký profesionál, a povedala by som aj psychológ, ktorý to vie s ľuďmi. Nemôžem zabudnúť ani na štáb, ktorý je perfektne s Jardom zohratý.

Mohla by som ešte rozprávať do detailov, ale to by bolo na román. Zákulisné pikošky osobne.

Na konci by som však rada poďakovala Tomášovi Kmeťovi, Igorovi Bobákovi a Lacovi Slobodínkovi, že som ich namočila do natáčania a oni súhlasili. Veľká vďaka však patrí hlavne mojej mame Márii Šípkovej, ktorá nachovala 10 hladných krkov tak, ako sa patrí. Nechýbali chlebíčky, moravské koláče, maková podkova, tvarožník a hlavne naše slávne „krumple s klobásou a kyslou kapustou“, ktoré mi nakoniec do relácie neprešli a tak naša akčná mama zobrala hrnce domov a tie krumple uvarila. Samozrejme, že sa všetci zalizovali.

Toľko k mojej aktivite na zviditeľnenie našej dedinky. Tak dozjedenia priatelia.

Janka Šípka Šípková

P.S. Predbežný termín vysielania  16.2.2013 o 18.25 hod. na STV1. Ak by bola zmena dám vedieť. Takže zmena nastala, nový termín je 23.2.2013.

2 responses to “Môj sen sa stal skutočnosťou – JARDA ŽÍDEK prijal moje pozvanie