Úspech nášho rodáka v súťaži Oceľový Medveď

IMG_0904Športový areál Olymp v Detve sa v sobotu 22. júna premenil na „gladiátorskú arénu“, v ktorej sa konala najtvrdšia silovo – vytrvalostná disciplína na Slovensku s názvom Oceľový medveď. Prečo práve oceľový medveď? Odpoveď nám ponúkol rodák z Detvy a hlavný organizátor podujatia Peter Matúška. „ Pointu prezrádza zoznam úloh, veď v rámci súťaže museli súťažiaci zvládnuť 30 bicepsových zhybov, 15 hlbokých drepov so 100 kg činkou, prebehnúť 250 metrov, v zapätí desať krát prevaliť 100 kg pneumatiku, desať krát vytlačiť nad hlavu 60 kg činku, opätovne prebehnúť 250 metrov a ešte stále nekončíme“, vysvetľuje s úsmevom organizátor, ktorý je známy ako kondičný tréner, pôsobiaci v Banskej Bystrici.

„ V druhej časti čakalo súťažiacich 30 tricepsových zhybov, 40 metrová prechádzka s výpadmi, beh s 30 kg záťažou a v závere „už len“ 50 kľukov, 30 výskokov na debňu štandartný 250 metrový beh, ťahanie 80 kg reťaze, 30 angličákov a záverečný beh na  250 metrov“,dokončil p. Matúška.

medved-1

medved-3

medved-4

Našu dedinu reprezentoval rodák Peter Polóny. „O súťaži som sa dozvedel mesiac pred jej vyhlásením vďaka svokrovi. Po preštudovaní podmienok súťaže som sa potešil, pretože disciplíny boli ako šité na mňa. Pripravené boli vytrvalosť so silou, ktoré vďaka podmienkam na dedine mám natrénované od malička, hovorí Peter. S prípravou začal poctivo a to trikrát do týždňa: pondelok – streda – piatok.  Súťaže sa zúčastnilo cez 20 pretekárov, ktorí  stavbou tela pripomínali stretnutie SBS služieb.

„Ich nevýhodou bolo však to, že trávia čas v posilňovni. Tam sa sústreďujú iba na získanie objemu. Nie sú zvyknutí na vytrvalostnú disciplínu.  Keď im dáte chystať drevo, nevládzu“, smeje sa Peter. „Ja sa pripravujem doma, robotou. Pre mňa je najlepšou prípravou chystanie dreva, kosenie, hrabanie sena alebo kydanie hnoja“, hovorí víťaz.

Medved-5 medved-6

medved-trofeje

„Súťaž štartovala naraz. Každý mal prestávku 5 minút a mohol predbehnúť súpera na stanovišti. Pretekári mali pridelených rozhodcov, ktorí kontrolovali čas a disciplínu. Keď som prišiel do cieľa, súperi mi nechceli veriť. Môj výsledný čas bol 19:16 . Ostatní súťažiaci mali časy nad 21 minút. Ako ich mohlo predbehnúť také špáratko ? neveriacky krútili hlavami kulturisti“, dodal Peter.

Budúci rok  sa chystá obhájiť titul. Organizátori pripravia ťažšie disciplíny, v ktorých náš rodák určite zostane na stupni víťazov. Budeme mu držať palce.

zdroj: http://dtonline.sk/ocelovy-medved-preveril-silnych-chlapov/
foto: dtonline.sk  a Michal Gula Vráb

Komentáre sú uzavreté