Dobruo Podkonickuo – pozvánka

dobruo

Ubehol už rok od minuročnej vydarenej akcie „Dobruo Podkonickuo“, kedy sme sa na „Vrchách“ spoločne stretli v duchu súťaže vo varení gulášu.  NašePodkonice.sk a tím Michal Vráb a Tomáš Turčan Vás pozývajú aj tento rok na 1. ročník medzinárodnej súťaže vo varení gulášu o gulášmajstra roku 2013.

Akcia sa aj tento rok uskutoční na Plešiach v sobotu 24. augusta 2013. Pravidlá ostali oproti minulému roku nezmenené. V praxi to znamená, že guláš sa bude variť z mäsa, ktoré si sami pripravíte na mieste. Kreativite sa medze nekladú, takže domáce  prípravy (mäsa, korenín, cibule a pod.) sú povolené. Štartovný oheň na guláš sa bude odovzdávať o 10,00 hod.

Počas súťaže bude DeSpoTur Dubiny variť pre hladošov bryndzové halušky.  Po 16:00 budeme vyhodnocovať jednotlivé vzorky gulášu. Tu bude veľká zmena. Guláš sa bude hodnotiť anonymne. V praxi to znamená, že každú vzorku odoberie hosteska. Na tanieriku bude číslo, na základe ktorého porota vyhodnotí kvalitu, chuť, ingrediencie gulášu. Teda všetky veci, na ktorých sa porota dohodne. Zo spodnej časti tanierika bude umiestnené ďalšie číslo, ktoré pozná iba organizátor súťaže (Michal Vráb). Týmto spôsobom zabezpečímeobjektívne hodnotenie súťaže.

V pravidlách sme pridali novinku, a to hodnotenie kreativity samotného stánku. Vlani sa družstvá popasovali s výzdobou, prípravou tričiek či samotného stánku. Tento ročník sme sa rozhodli vyhodnotiť najlepší a najkreatívnejší tím osobitnou cenou.

Štartovné ostalo nezmenené vo výške  10 € za celý tím.  Členovia poroty ešte nie sú známi, nakoľko minuloročný šéfkuchár Marián Majerík sa nemôže zúčastniť pre zdravotné problémy.

Sponzormi DOBRUO PODKONICKUO sú:
NašePodkonice, Autodoľava, Krčma na Hrbe, Chata Pleše, Penzión Grajciar – Lučatín, Železiarstvo – Moravčík, Slovenská Ľupča.

Každý tím je povinný prihlásiť sa elektronicky na email: info@nasepodkonice.sk . Ak to nestihne, môže tak urobiť aj na mieste súťaže. Pravidlá si môžete stiahnuť tu .

Tešíme sa na super akciu !

Komentáre sú uzavreté