Odpadkovo – volebná sobota

2014-03-29 10.25.07Aj tento rok – už 4 rok v poradí sme sa spolu s daľšími “eko-aktivistami” z obce zišli na námestí a v peknom počasí sme sa vybrali vyčistiť príjazdové cesty do Podkoníc. Tentoraz bola síce účasť o trochu nižšia ako po iné roky, ale to nič nezmenilo na spolocnom cieli – vyzbierať odpadky, skrášliť okolie ciest smerujúcich do Podkoníc a splniť si aj dalšiu občiansku povinnosť – a to úcasť na voľbách.

Môžeme skonštatovať, že takmer všetko bolo splnené! Tento rok sme vyčistili cesty do Slovenskej Lupče, do Priechoda a na Pleše. Premiérovo sme čistili aj “Galovú” a cestu na Moštenicu (po kríž). Jediným restom teda naďalej ostáva cesta na Baláže, na ktorú sa ešte budeme musieť pozrieť, posledné čistenie kríkov totižto poodkrývalo veľmi vela odpadkov…. 🙁

ŠTATISTIKA 

Slovenská Ľupča – Podkonice
vlani 24 vriec – teraz 11 vriec
vlani 9 pneumatík – teraz 4 pneumatiky
bonus: škrydle a plastová vanička

Priechod – Podkonice
vlani 10 vriec – teraz 9 vriec
bonus: pneumatika, 2 matrace, hadica a sklo (skoro za fúrik)

Pleše – Podkonice
vlani 13 vriec – teraz 1 vrece

Gálová – Podkonice
3 vrecia odpadkov
5 pneumatík!!!! + jednu sme nedokázali pre spadnutý strom vyslobodiť

Od nového cintorína – Podkonice
5 vriec
2 kosy a jedna oslička

Veľké ĎAKUJEM touto cestou posielam súkromnej firme AUTODOLAVA – Peter Ulbrik, ktorý zabezpečoval ako už tradične odvoz, prevoz a dovoz. Ďalej Krčma na Hrbe – Marošovi Lalíkovi za grilované klobásky, ktoré padli neskutočne vhod a tiež aj občianskemu združeniu COB, ktoré už od začiatku “zastrešuje” túto aktivitu. 

A samozrejme ešte väčšie ĎAKUJEM ide pre p. Pala  Pitoňáka, Bibku Gregorčokovú, Lenku Kosturovú, Miloša Kostúra,  Tomáša Styka, Michala Patráša, Michala Vrába – bez ktorých by tie odpadky ostali ležať pri ceste aj naďalej.

Na záver však musím uznať a pochváliť, že eko povedomie a správanie ľudí/spoluobčanov sa zlepšilo, čo sa prejavilo aj na množstve vyzbieraného odpadu. Napriek tomu, že sa nám opäť poradilo nájsť veľmi zaujimavé “kúsky odpadu” popri ceste, bolo odpadu skutočne menej.  Preto ostáva – len dúfam, že tento pozitívny trend sa bude už len zlepšovať a snáď raz……a túto vetu radšej nedokončím, aby som to náhodou nezakríkol 🙂

Dominik Vinco Valent

Komentáre sú uzavreté