Blog: pokračovanie v zbere odpadkov

2014-04-08 12.38.22

V utorok 8. apríla 2014 sme spolu s Dominikom Vincom Valentom vyzbierali odpadky v smere od družstva na Veľkú vodu. V tejto lokalite, presnejšie za družstvom – smer Kozienec, a tak isto aj okolo potoka zo Sekulovej, sa tento rok urobil výrub stromov. Tento výrub odkryl obrovské množstvo odpadkov, ktoré ani nebolo možné všetky vytiahnuť. Ostali tam ešte z čias, kedy sa odpadky vyhadzovali do kružín všade vôkol našej krásnej dedinky.

Vyzbierali sme spolu 13 vriec odpadkov, 5 pneumatík z rikši, 1 pneumatiku z trambusa, 1 tvrdú pneumatiku asi z pluhu a 2 pneumatiky z traktora. Vyťahovali sme aj množstvo vriec zakopaných resp. zarastených  priamo v zemi. Poobede sme to spolu s Tomášom Turčanom  (Výkup Surovín) odviezli k hasični, kde to zoberú smetiari.

Takto sme tento rok zavŕšili čistenie našich Podkoníc z každej svetovej strany.

Je to krásny pocit, vyčistiť si svoje okolie a mať radosť z dobre vykonanej práce. Pripomínalo mi to akciu „Z“, ktorú zažili naši rodičia. My mladí, sme to poznali iba z pripomienok fotografií a listov, ktoré občas nájdeme doma v starých dokumentoch.

Osobitný výkričník si však zaslúži náš Podkonický potok. Videli ste v akom je stave ???? Choďte sa prosím prejsť niekedy smerom od hriska k čističke, čo tam všetko nájdete. Potôčik by si zaslúžil vyčistiť svoje koryto od prameňa prvej zákruty v smere na Pleše až po ústie do Biotickej priehrady. Na toto ale musíme zmobilizovať obecný úrad, hasičov a hlavne potrebujeme povolenie od Povodia Hrona. A bez Vás, to nezvládneme. 

Verím, že sa nám to podarí v budúcom roku.

Michal Gula Vráb

Komentáre sú uzavreté