Geosense – nový pozemkový portál pre všetkých občanov

Geosense PodkonicePotrebujete zistiť, komu patrí parcela vedľa vás? chcete si vysporiadať pozemok a na katasterportali sa vám ťažko orientuje? S radosťou vám predstavujem portál, ktorý obecný úrad sprístupnil pre vás – všetkých občanov našej obce. Na tomto linku sa dostanete na náš kataster a môžete pracovať. Čo všetko dokáže tento program?

Na portál GEOSENSE sa pristupuje priamo z internetového prehliadača. Odporúčam používať prehliadač MozzilaFirefox, ktorý je možné stiahnuť zdarma. Adresa nášho geoportálu je http://www.geosense.sk/geoportal/podkonice/. Na portál sa už nemusíte prihlasovať. Veľa dostupných funkcií je vám prístupných automaticky.

V hornom menu sú ikony pre posun mapy, meranie vzdialenosti, meranie plôch, tlač a prístup do jednoduchej verzie nahliadnutí do katastru nehnuteľností. Všetky tieto funkcie sa zapínajú a vypínajú kliknutí na príslušnú ikonu. Meranie vzdialenosti plôch sa ukončuje dvojitým kliknutím na mapu.

V pravej časti obrazovky je panel Vrstvy, pomocou ktorého zaškrtnutím je možné zapínať a výpínať mapové vrstvy (napr. aj územný plán obce, C-čkové a E-čkové parcely a pod.). Skupiny vrstiev sa rozbaľujú a zbaľujú kliknutím na ikonku skupiny.

Panel vrstvy je možné skryť kliknutím na ikonu minimalizovať a získať tak väčší priestor mapy. Pre opätovné vyvolanie panelu Vrstvy stlačte Plus. Ikona zobrazujúca oko vyvolá posuvník, ktorého ťahaním si nastavíte vyhovujúcu vzdialenosť vrstvy.

Prajem vám príjemné využívanie tejto novej služby a v prípade problémov se na nás neváhajte obrátiť.

Starosta s kolektívom obecného úradu

Komentáre sú uzavreté