Naše deti, vaše deti…

D7Leto je v plnom prúde. Začali sa prázdniny. Tesne pred koncom školského roka 26. – 28. júna 2015 sa konali Horehronské dni spevu a tanca v Heľpe. Bol to jubilejný 50. ročník, o to viac slávnostnejší. V nedeľu v rámci detského programu pod názvom „Aby deti deťmi boli“ vystúpil aj detský folklórny súbor Drienka Slovenská Ľupča. Možno sa teraz pýtate, a čo my s ním máme? Tak teda toľko, že aj podkonické deti – naše deti, vaše deti (Jakub Gregor, Kristián Kvaček, Oliver Slobodník, Simona Turčanová, Paulína Zátrochová) tancujú v tomto súbore a tak prezentujú sčasti aj našu obec. Je to o to zaujímavejšie, že nie každý súbor má tú česť a šancu zúčastniť sa festivalu takéhoto formátu. Drienke sa to podarilo a deti mali možnosť zažiť atmosféru veľkého pódia. Nezabránil im v tom ani dážď, ktorý spŕchol presne pred ich vystúpením, ani nútená technická prestávka.

Festivalu sa zúčastnili aj naši šikovní majstri Jaroslav Kostúr a Jozef Kostúr, ktorí ponúkali na obdiv svoju tvorbu zvoncov, fujár, píšťal, či črpákov.

Ak teda zablúdite niekedy na folklórny festival alebo podobnú akciu vedzte, že tam môžete stretnúť aj naše deti, vaše deti – našich malých spoluobčanov :).

Janka Šípka Šípková

Foto: Janka Krížová

D1D2d8d4D6D7 d9d10

Komentáre sú uzavreté