Pozvánka na Dobruo Podkonickuo III.ročník

Dobruo Podkonickuo III. ročníkLetné prázdniny sa nám blíži nezadržateľne ku svojmu koncu a spolu s nimi každoročná outdorová akcia vo varení gulášu Dobruo Podkonickuo. Tento už tretí ročník sa uskutoční v sobotu 22. augusta 2015 so začiatkom o 10.00 hod  tradične na Chate na Plešiach.  Veľkou novinkou tohoto roku bude živý koncer mladej ľudovo-umeleckej kapely Katka Máliková a kamaráti.

Akcia, kde sa každoročne stretáva 300 ľudí sa začne o 10.00 hod slávnostným škrtnutím zápalky. Po tomto termíne sa rozhorí oheň a prihlásené družstvá začnú variť guláš z ľubovoľných surovín.

Hodnotiaca porota tento rok čisto v zložení vylosovaných divákov z poroty bude hodnotiť chuť, farbu, hustotu a vopred dohodnuté ingrediencie. Guláše budú označené číslami, aby sa zabránilo uprednostňovaniu družstiev. Hodnotiť sa bude aj kreativita stánkov, ktoré urobia samotní stánkári. Každý stánok dostane jeden hlas.

Pre deti bude pripravený skákací hrad  a trampolína. Pre divákov sa bude variť Podkonickuo (kapusta, zemiaky, klobása), halušky či palacinky s lekvárom alebo výborná domáca štrudľa. Štartovné pre družstvá ostáva nezmenené vo výške 10 eur za družstvo.

Po vyhodnotení súťaže nám naživo zaspieva mladá slovenská kapela z Polomky s vokalistkou Katkou Málikovou a kamarátmi. Malá ukážka ich hudby na tomto linku.

Akciu môžeme robiť aj vďaka finančnej podpore:

Urbárskemu a pasienkovému spoločenstvu Podkonice, Obci Podkonice, Chate na Plešiach, Gula Medii,  Autodolave, Výkupu surovín, Invinum-u, reštaurácii sv. Krištof, reštaurácii Grajciar.

Tešíme sa na Vás!

 

Komentáre sú uzavreté