Siedmy krát pre čistejšie Podkonice

Zber odpadkov PodkoniceObčianske združenie COB – deti dosky, nezávislí snowboardisti už siedmy krát zorganizovali zber odpadkov. Hoc ráno to vypadalo, že sa akcia zruší (o deviatej sme boli iba traja). V podkonickom čase (polhodina po termíne) sme už boli 9 nastúpení a pripravení do akcie.

Tento rok sme zopakovali rozdelenie podľa systému na všetky smery po dvaja. Príroda nám nič nedarovala, a to čo sme našli po nás ľudoch bolo prekvapujúce. Ako každý rok, skvosty. Kopec igelitov, ale aj vyhodenú rúru či stavebné vedrá so zaschnutou farbou. Už asi samozrejmosťou sú pneumatiky.

Prekvapivý bol smer Baláže, kde sme toho našli najviac. Spoľahlivo sme sa však pozreli aj na smer Slovenská Ľupča, kde prebiehal výrub stromov pod záštitou cestárov. Prácu – upratania okrajov cesty mali na starosti motorkári – Peťo Ulbrik a Miloš Kostúr.

Čistenie cesty III.triedyMoštenickú stranu mali pod palcom už tradične Hošalovci. Tam bol dobrý úlovok hlava z kravy. Možno niekto nechcel volať kafilérku alebo vykopať jamu, aby ju dostatočne pochoval.

Veľké ďakujem patrí šikovným Podkoničanom, ktorý prišli a bez nich by sme nedokázali vyzbierať tento neporiadok. Ďakujeme:

Ľuboš Hošala, Martin Hošala, Jaro Kostúr ml., Milan Vráb, Biba Gregorčoková, Peter Očenáš, Erik Turčan, Miloš Kostúr, Ivana Búdová, Dominik Valent, Peter Ulbrik – Autodoľava. Bez vás by sme to nedokázali.

A čo sme vyzbierali s porovnaním s minulými rokmi? (pričom 2008-2012 sa nečistilo)

Lokalitar. 2016r. 2015r. 2014r. 2013r. 2009
Slov. Ľupča9 x vrece7x vrece11 x vrece24 x vrece50 x vrece
5 x pneu1x TV4 x pneu9 x pneu7 x autobateria
3 x plech
Priechod3 x vrece10 x vrece9 x pneu10 x vreceSmer nebol čistený
1 x hrniec2 x matrace
Veľké množstvo skla
Pleše1 x vrece2 x vrece1 x vrece13 x vreceSmer nebol čistený
GálováNečistila saČistá3 x vreceSmer nebol čistený
5 x pneu
Moštenica5 x vrece6 x vrece5 x vreceSmer nebol čistenýSmer nebol čistený
2 x pneu10 x pneuželezný odpad
1 x lebka z kravy1 x linoleum
Baláže10 x vrece8 x vrece13 x vreceSmer nebol čistenýSmer nebol čistený
4 x vedrá stavebné 1 x sedačka9 x pneu
1 x detská vanička1 x pneu
1 x plastová rúra
1 x hlinená rúra
1 x kábel

Nerozumiem tomu, že pokiaľ obec dokáže zlikvidovať všetky druhy odpadu, aj tak sme tak ľahostajní, a vyhodíme čokoľvek čo nepotrebujeme – kdekoľvek to ide.

 

Komentáre sú uzavreté