Keď sa futbal podarí…

59-dsc_0255

Keď som v marci robila rozhovor do Podkonického spravodaja s Romanom Patrášom, futbalovým trenérom nášho mužstva položila som mu zásadnú otázku. Čo nám bráni mať futbalový klub detí? Keď to ide v okolitých obciach, prečo by to nešlo aj u nás? Prešiel polrok a som rada, že Roman spolu s nami – rodičmi,  zobral veci do rúk. Telefonoval, pýtal sa nás na názor, spolu sme sa radili, premýšľali. A výsledkom tejto spoločnej komunikácie je prvá lastovička – futbalová prípravka detí.

V sobotu 15. októbra sa uskutočnil v Podkoniciach turnaj prípraviek, ktorý bol zorganizovaný v spolupráci s Oblastným futbalovým zväzom Banská Bystrica a naši malí futbalisti si mohli prvýkrát vyskúšať atmosféru futbalového zápasu. Hoci mali za sebou len štyri tréningy, bolo sa na čo pozerať. Tí starší sa tvárili ako ostrieľaní futbalisti :). Ich „profesionálne gestá“ hovorili za všetko. Tí mladší sa snažili chytiť loptu za každú cenu.

Turnaju sa zúčastnilo 7 družstiev. Naši borci skončili na 6-tom mieste, čo je na začiatočníkov pekný výkon. V tomto prípade platí, že nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa. Pre tento moment je dôležité, že sa deti dali dokopy. Majú tak možnosť športovať, hýbať sa, učiť sa kolektívnemu športu. Športu, ktorý napomáha nielen fyzičke, ale aj vychováva a motivuje. Silnejší potiahne slabšieho, deti sa podvedome učia tolerancii, rešpektu a zodpovednosti.

Ako rodič hodnotím akciu pozitívne. Ja osobne nie som futbalový nadšenec, ale som rada, že dieťa má príležitosť športovať a stretávať sa s kamarátmi pri zmysluplnej aktivite. Súdiac podľa výrazu tvárí ostatných rodičov myslím, že akcia sa vydarila aj vďaka ich pomoci, kde každý priložil ruku k dielu.

Pozývam aj ostatné deti – chlapcov i dievčatá vo veku od 6 do 10 rokov. Pridajte sa. Starší chlapci rýchlo odrastú a bude treba ďalších nástupcov. Tak neváhajte a príďte si zašportovať.

Janka Šípka Šípková

Viac foto nájdete na: https://www.facebook.com/janka.s.sipkova/media_set?set=a.10206186551896701.1073741857.1651333981&type=3

Komentáre sú uzavreté