5. ročník Dobruo Podkonickuo 2017 a Renegade fest

V sobotu 29. júla 2017 sa na ihrisku Brodok už druhý krát spojili dve veľké akcie. Prilákali celkom 350 divákov všetkých vekových kategórií a národností. O dvanástej sa do varenia gulášu pustilo spolu 9 tímov. Tento krát aj premiérovo zahraničný český tím. 

Guláše sa veruže varili všakovakie, ako sa hovorí v našich Podkoniciach. Od hovädzinky zo Šumiaca cez divinu až po hovädzo-baraní guláš. Po štyroch hodinách sa porote veľmi ťažko hodnotil ten správny guláš. Stánky si tento krát medzi sebou a spolu s porotou ocenili aj výzdobu. Aké bolo teda poradie?

  1. miesto GM LIVE – bravčovina, Česká republika, vedúci Roman Labaj
  2. miesto Krvilačné offce – hovädzina, Podkonice, vedúci Zuzana Muránska
  3. miesto Fešáci z Podkoníc – mladý podkonický srnčok, Podkonice, vedúci Branislav Slobodník

Štvrté miesta:

  •  Slniečka – hovädzinka z mlaďího bujačka zo Šumiaca, Podkonice, vedúci Martin Burian
  • Dobrôtky – divina, Podkonice, vedúci Pavol Vráb
  • U Shuffleho, bravčovina, Podkonice, vedúci Peter Vráb
  • Varta, divina, Podkonice, vedúci Jaro Očenáš
  • Farma, hovädzo-baraní, Podkonice, vedúci Milan Krétik
  • Chlapci z pastiarne, bačovský rezaňí, Podkonice, vedúci Miloš Turčan

Najkrajší stánok bol ocenený tím Dobrôtok.

Pred vyhodnotením prebehla tombola s 30-timi cenami. Diváci si odniesli rôzne náradie do záhrady, omietku, monterky ale aj wellnes pobyt na Donovaloch v Hoteli Encián.

Po guláši sa už rozvučali bicie na pódiu umiestnenom v strede ihriska. Prvou kapelou, ktorá nás ohúrila bol Kvet z Alokatu. Počas ich vystúpenia sa na ihrisko začali hrnúť JEEP-y. Spolu celkovo cez 50 kúskov si zaparkovalo na ihrisku. Silní chlapi i dievčatá či deti si vychutnávali ďalší koncert skupiny…. ?

Po vyhodnotení už po západe slniečka sme sa rozlúčili s účinkujúcimi. Za zvuku silných motorov aj s posádkami. Pokračovali sme veselicou na kruhu až do ranných hodín.

Ďakujeme za podporu:

rodina Lachmanová, Autodolava Peter Ulbrik, Bartová – Profax, Urbárske a pasienkové spoločenstvo Podkonice, obec Podkonice, Prespor, Varia, Hotel Encián Donovaly, Víno Mikušinec, Treetherm, Toppercerová, Fuggerov dvor, Michal Snopko, Pyroboss, BPL Group, SGS Holding, Park Snow Donovaly, Športcentrum Selce, Damisport Donovaly.

Fotogaléria k akcii

Komentáre sú uzavreté