Video: Kde sa ako volá ?

Snímka obrazovky 2014-05-01 o 15.25.18Do Chujavov, do Hanimrov, Bacúreje, Klingoška…. viete o čom hovorím ? V Podkoniciach žijem celý svoj život, ale stále neviem kde sa ako volá. Aká je história našej obce od prvej svetovej vojny doteraz ? ako sa volajú všetky kúty našich chotárov. Vlani som pobehal celú našu dedinu spolu s mojou starkou, a urobil som video, ktorého cieľom je oboznámiť Vás s históriou obce.

Vopred sa ospravedlňujem, ak som niekoho urazil, a starká sa pomýlila. Veľmi rád informáciu opravím, a rád ju prepíšem. Dúfam, že sa vyvolá diskusia a informácie opravíme.

Video bude slúžiť aj na prezentáciu našej obce. Mnoho ľudí chce prezentovať našu dedinu ako miesto kde žije. Či už v rámci Slovenska ale aj v rámci celého sveta. Toto unikátne video ponúkne každý kút našich Podkoníc. Zároveň ostane ako zdroj informácií a pamiatka na históriu našej obce.

Celé video má necelú hodinu. Začíname pri Kaplnky, pokračujeme smerom na Hôrku cez starú dedinu, okolo kostola a krčiem a potom sa vraciame stredom dediny odkiaľ prejdeme naspať smerom na Blatinu kde sa video končí. Keďže Nová ulica je postavená po vojne tak názvy dvorov nie sú obyvateľmi pomenovaňie 🙂

Verím, že video bude mať veľký ohlas a každý si nájde v ňom kúsok seba.

 

One response to “Video: Kde sa ako volá ?