Blog: Boli ste už v lyžiarskom múzeu ?

5-photo lV roku 2013 bol v Lyžiarskom múzeu pán prezident Ivan Gašparovič, varil Jaro Židek v relácii Nebíčko v papuľke. Dokonca som našiel aktuálny článok na www.bystricoviny.sk o našom lyžiarskom múzeu. Sme právom hrdí, na „naše“ lyžiarske múzeum.

Keď som učil deti z Bratislavy snowboarding na Čertovici, cestou naspať, keď sme končili snowboardový kurz som zavolal 50 detí do Podkoníc. Zaviedol som ich s hrdosťou do lyžiarskeho múzea. Bol to príjemný pocit sledovať nadšenie a radosť 15-17 ročných stredoškolákov, ktoré videli staré lanovky alebo lyže.

Právom sme radi, že máme Igora v Podkoniciach. Igor je svojský typ človeka, no každý sme jedinečný. Niekedy sa mi ani neodzraví, ale to patrí k životu 🙂 Pravdou však je, že pomohol urobiť reklamu Podkoniciam tak, ako sa to doteraz nikomu nepodarilo. Právom mu patrí vďaka, za jeho prácu.

Mne sa osobne páčilo veľmi v múzeu. Navštívil som ho s mojou najlepšou kamarátkou Evou Valentovou. Hrialo ma pri srdci, keď som videl svojho oca, strýca Peťa (Vrkovcov) spolu s ujom Igorom jeho bratom Slavom (mojim krstným ocom) ako pozerajú na fotografii na Švajčiarske fotku strediska Wengen. Igor to tak nastavil, že to podáva, „ako chlapci za komunistov chceli ísť do Álp a nemohli“.  Viď fotografiu v úvode tohoto článku.

Našiel som tam teda kúsok svojho detstva, keď sme ako malé deti začínali ešte na lanovom vleku nad Chatou na Plešiach a neskôr na mňa ujo Palo vlekár kričal: „Miško utri si soplík“ . Však, kto by si nepamätal slávnu dvojkotvu vedúcu z údolnej stanici Pleše 🙂 . Alebo dobrý čaj od Valentovcov, či ešte keď chatu mali Šípkovci. V múzeu, je kúsok z nás, z nášho detstva, našej histórie…. Som rád, že ho máme v našich Podkoniciach.

A čo vy, boli ste už niekedy v lyžiarskom múzeu ?

Michal Gula Vráb
foto: Eva Valentová, Matej Bratislavský

Komentáre sú uzavreté