Blog: 1597 fliaš pre LIDL škola súťaž

IMAG1784Lidl vyhlásil pred mesiacom súťaž pre školy o veľmi hodnotné ceny. Snažím sa sondovať rôzne projekty, ktoré vychádzajú a môžu pomôcť našim Podkoniciam v akejkoľvek prospešnej veci.  V tomto projekte som ihneď využil šancu a spojil sa s pani riaditeľkou, či má záujem ísť do tohoto projektu – keďže reálne musí projekt zastrešiť škola. Súhlasila, rovnako ako aj starosta na môj návrh podporiť a spojiť sily.

Preto sme s kamarátmi z COB dnes vyzbierali prvú várku fliaš po dedine. Zarazilo ma trochu hlásenie, kde pán starosta nespomenul ani moje meno, ani naše občianske združenie COB, ktorú celú akciu zastrešilo. Od začiatku stojím pri projekte INICIATÍVNE – snažím sa rozbehnúť a podporiť túto akciu. Dnes sme spolu s Dominikom Valentom, Milošom Kostúrom, Martinom Burianom a Peťom Ulbrikom pobehali celú dedinu, naložili vrecia do jeho dodávky a v predajni LIDL sme jednotlivo fľašu po flaši ukladali do automatu v Lidli. Celkovo 3 hodiny na nohách v prievane v stupnej hale.

Vďaka nášmu občianskemu združeniu sme zaplatili naftu na prevádzku dodávky a snažili sa urobiť niečo prospešné pre nás všetkých. Spoločne pre dobro veci. Napadli ma aj ďalšie riešenia ako podporiť tento projekt, ktoré som už navrhol starostovi / no len ktovie, či zoberie navrhnuté riešenia k srdcu.

No môj osobný dojem z akcie je skôr smutnejší. Vedenie našej obce by malo v takejto veci, kde ide o výhru 70 tisíc eur pre školu na podporu vybudovania ihriska urobiť MAXIMUM a spojiť firmy v okolí, hľadať riešenia ako nazbierať čo najviac plastových fliaš.

Som trochu sklamaný, že s riešeniami prichádzame iba my, a popud neprišiel zo strany starostu obce. Nevešiam však hlavu a verím, že za 14 dní ešte nájdeme spoločné riešenie, ako pomôcť škole v Podkoniciach vyzbierať čo najviac plastových nepokrčených fliaš, a tým pádom zabojovať o prvé resp. popredné priečky, kde ide o 10 až 70 tisíc eur na podporu ihriska, alebo vybavenia škôl.

Na záver, po včerajšku pán STAROSTA – stačilo aspoň povedať –  pekne ďakujem, chlapci!

3 responses to “Blog: 1597 fliaš pre LIDL škola súťaž