Reakcia na „Predvolebnú kampaň“

Predvolebná debata PodkoniceSom veľmi rád, že máme v Podkoniciach predsedu volebnej komisie, ktorý pozná presne literu zákona. Otvorenosť a transparentnosť je veľmi dôležitá pri každom riešení. Ako jeden z hlavných organizátorov Verejného zhromaždenia občanov by som sa rád vyjadril k danému článku.

Z hľadiska právneho, je konanie takejto akcie v poriadku. Ústavný súd Slovenskej republiky sa vo veci porušovania volebného moratória vyjadril: „Ochrana pasívneho volebného práva nemôže byť na újmu práv osôb, ktorým zaručuje právo príjmať a rozširovať informácie, ak právo zakotvené v Ústave SR čl. 30 odst. 4 je možné zabezpečiť bez obmedzenia práva podla čl. 26. dost. 4 ústavy“.  Zdroj: Sp. zn. Pl. ÚS SR 15/98.

Verejné zhromaždenie občanov organizujeme po 8 rokoch, pretože cítime potrebu sa rozprávať s občanmi našej obce. Cieľom akcie je rozprúdiť debatu o budúcnosti Podkoníc v dlhšom časovom období, ako je doba mandátu jedného starostu a zastupiteľstva.

Najbližšie dva víkendy, kedy by sme sa všetci mohli stretnúť, nám nepripadajú vhodné z následujících dôvodov:

1.11. – budúci víkend je pamiatka všetkých svätých. Chceme si uctiť mŕtvych a radšej sa pôjdeme pomodliť za ich duše do cintorína

9.11. – nasledujúci víkend máme pamiatku sv. Martina, patróna nášho kostola v Podkoniciach. Pri tejto príležitosti sa organizuje /tak ako vlani – koncert/  tento raz gitarový koncert.

Považujeme preto za vhodnejšie termín túto nedeľu, kde by sme sa rozprávali všetci spoločne. Teší nás, že současný starosta M. Kukučka túto našu iniciativu podporil a usporiadanie Verejného zhromáždenia občanov Podkoníc má písomný súhlas starostu obce.

Těšíme se na vás v nedeľu v Kultúrnom dome.

 

Komentáre sú uzavreté