Blog: Podkonice na titulke sme.sk

Podkonice v novináchV sobotu 15. novembra 2014 sa konali komunálne voľby na celom Slovensku. Naša dedina sa dostala na titulku internetového vydania sme.sk . Čitatelia nás mohli vidieť aj v iných internetových portáloch a v tlačenej verzii denníkov. Stalo sa tak vďaka môjmu dobrému kamarátovi Janovi Viazaničkovi, ktorého som oslovil.

Jano sa venuje fotografii už 10 rokov profesionálne. Je autorom dvoch vydaní knižiek o fotografii na Slovensku. Fotil v Podkoniciach na zabíjačke a príležitostne našu dedinu aj navštevuje.  Zaujalo ho, keď sme preväzovali nevestu a potom boli voliť prezidenta v krojoch. Dohodli sme sa, že na komunálne voľby príde fotiť. Svoj sľub dodržal. Fotografie, ktoré urobil pre agentúru STIA, sa dostali na titulku sme.sk na 5 hodín počas volebného dňa.

Podkonice na pravda.skFotky prebral aj internetový portál pravda.sk a rovnako aj topky.sk – patriaceho do portfólia denníka Nový čas. Fotky sa následne dostali aj do tlačených verzií SME a PRAVDA v utorkovom vydaní.

Vďaka nápadu a našim tradiciám sme mohli pomôcť zverejniť našu dedinu aj v tento dôležitý volebný deň. Verím, že takýchto príležitostí bude ešte viac.

Za účinkovanie v krojoch ďakujem Martinovi Burianovi, Janke Slobodníkovej a Mariánovi Matuškovi.

Michal Vráb

 

Komentáre sú uzavreté