Otvorený list starostovi Podkoníc

Pred nedávnom Ste Vy Michal Vráb vypisoval tiež otvorené listy v rámci predvolebného boja občanovi Podkoníc Michalovi Kukučkovi, ktorý bol vtedy na poste starostu obce a osobne si myslím , že Vám išlo hlavne o lukratívne platené miesto . Keby to tak nebolo , nebol by Ste schopný podraziť občana Podkoníc takým hrubým spôsobom ako to činíte teraz v spolupráci s Jozefom Kostúrom-Kotkom. Osobne sa hanbím , že s Jozefom Kostúrom-Kotkom, mám spoločného predka, pretože Kostúrovská rodina bola vždy čestná a Kostúrovci neboli nikdy podrazáci a tento pán dokáže s úsmevom klamať priamo do očí. Myslím, že tento pán medzi Kostúrovcov nepatrí.

Píšem Vám ako rozhorčený občan, nejde mi o Vaše dobre platené miesto. Som občanom Podkoníc už 60 rokov a zažil som veľa Starostov prevažne s veľkým „S“. Mimoriadnymi boli tamdem Stanislav Turčan s Ondrejom Turčanom, ktorí vybudovali spolu s občanmi takmer celé Podkonice a vždy pevne stáli za svojimi občanmi. Klobúk dole pred takýmito ľuďmi. Taktiež si myslím , že aj ďalší si zaslúžia uznanie nás občanov napr. starosta Martin Ivanič a tiež aj Jozef Jamrich , ktorý bol starostom 24 hodín denne a promtne riešil problémy a požiadavky občanov aj s rýchlou rotou p. Krétika. A hlavne títo ľudia stáli za svojimi občanmi a nie za cudzími.

Dňa 31.5.2015 sa uskutočnia Tonkovičove folklórne slávnosti . Od prvého ročníka som zabezpečoval ozvučenie tejto akcie , za značne zľavnenú cenu, lebo som chcel prispieť ako občan na túto akciu a bol som hrdý na to , že som Podkoničan a žijem v tejto obci. Od malička som spojený s hudobnou činnosťou a pôsobil som v rôznych hudobných telesách na Slovensku aj v zahraničí.Popri tom desaťročia ozvučujem koncerty a festivaly a postupne som sa vypracoval až medzi Slovenskú zvukársku špičku . Ozvučoval som koncerty špičkových Slovenských interprétov napríklad skupinu GLADIÁTOR, POLEMIC,gitaristu Andrej Šebana s kapelou, Zuzku Smatanovú s kapelou, Petra Nagya , Paľa Drapáka s kapelou, Roba Kazíka , skupinu DRIŠĽAK a množstvo ďalších známych a menej známych interprétov , festivalov a koncertov.

Z folklóru hlavne Diabolské husle ,Jána Berkyho Mrenicu , súbor Urpín ,Partizán , Lúčnicu a takmer 20 rokov rokov zvučím Folklórny Festival Priechod.

Ani napriek týmto mojim úspechom , superkvalitnej špičkovej zvukovej aparatúre ktorú používam a zvukárskej profesionalite nie som pre vlastnú obec od istého času dosť dobrý . Vymenili ma za zvukárskeho aucajdra , ktorý v zvukárskom svete nič neznamená ,zvučiť dostatočne kvalitne nevie a dávali tomuto aucajdrovi zhruba dvojnásobný honorár . Od príchodu titulovaných ľudí na stolec starostu/ing. Michal Kukučka, ing Michal Vráb./ sa zrejme začala nová éra pohľadu starostu na občanov . Ľudí s titulom si veľmi vážim, ale len tých , ktorí podľa toho aj konajú.

Je veľmi zaujímavé , že uvedený zvukársky aucajder zvučí prevažne len akcie , ktoré dotuje Osvetové stredisko z rozpočtu SR , teda aj z peňazí všetkých nás. Keďže uvádzate jedného zo sponzorov Osvetové  stredisko BB a ozvučuje zase ten pán,  o čo tu ide o klientelizmus , alebo korupciu ? Pritom pri poslednom telefonickom hovore dňa 27.4.2015 som povedal Vám ing. Michal Vráb , že sa vykašlem aj na tých 200 € a ozvučím bezplatne , že mi ide len o to , aby ma vo vlasnej obci NEPODRÁŽALI. Aj to Ste odmietol.Nuž aj menej chápavému musí byť jasné , že tu nie je niečo s kostolným poriadkom.

Preto sa Vás ing.Michal Vráb pýtam ,ako občan Podkoníc :

  1. Prečo platíte za niečo, čo Ste platiť nemuseli a tak plytváte a rozhadzujete peniaze Podkoničanov?
  2. Prečo ochudobňujete krásnu akciu nedostatočne kvalitným ozvučením za ktoré musíte ešte aj platiť nemalú sumu?
  3. Čo je za tým všetkým , keď Ste sa rozhodol podraziť vlastného občana ?

Ak Ste chlap , pravdivo odpoviete , ale dosť o tom pochybujem, že poviete pravdu čo za tým je.

Ďakujem Vám za dar – PODRAZ , ktorý Ste mi venovali k 60.- tim narodeninám

Zároveň si neprajem , aby Ste v Podkonickom spravodaji,v rubrike gratulujeme jubilantom uviedli moje meno. Bolo by to veľké pokrytectvo zo strany OÚ.

Peter Kostúr , Podkonice 294

Komentáre sú uzavreté