Odpoveď na otvorený list pána Petra Kostúra

Tonkovičove slávnosti 2015Dobrý deň, p. Kostúr, otvorený list si žiada otvorenú odpoveď. Rád by som uviedol, že sme spolu telefonicky komunikovali, kde som vám presne vysvetlil dôvody výberu pána Petra Gazareka – ako osoby, pre ktorú som sa definitívne rozhodol pre ozvučenie akcie Tonkovičove slávnosti. Dovolím si však začať od začiatku.

Tonkovičove slávnosti sa konajú tento rok piaty krát. (slávnosti sa konajú raz za dva roky). Vy ste mal možnosť ozvučovať Tonkovičove slávnosti počas prvých dvoch rokov (starosta bol pán Jozef Jamrich). Nasledujúce dva roky ozvučoval slávnosti pán Peter Gazarek s firmy Agentmedia, s.r.o. Aké boli dôvody výberu/nevýberu konkrétnej osoby nepoznám, keďže sa na obecnom úrade nezachovali žiadne poznámky k predcházajúcim ročníkom.

Tento ročník sme začali pripravovať spolu s Jozefom Kostúrom ešte v januári 2015, ktorý navrhoval dve zvukové spoločnosti (Vašu spoločnosť a spoločnosť Agentmedia, s.r.o.). Pri konzultácii s Folklórnou skupinou Vysoká (ako hlavným organizátorom Tonkovičových slávností 2015) sme sa dohodli na výbere pána Gazareka (Agentmedia, s.r.o.).

Dovolím si Jozefa pochváliť, pretože stále vedie vo svojom voľnom čase Folklórnu skupinu Vysoká, kde tento rok nastúpilo šesť nových ochotníkov. Súbor sa teda rozrástol a vypadá to tak, že na jeseň sa pod vedením nového člena pána Dominika Valenta bude pripravovať aj nová divadelná hra. Jozef Kostúr je členom kultúrnej komisie, ktorá v tejto veci zasadala. (o tejto skutočnosti som vás telefonicky informoval 20. apríla 2015).

Vo vašom liste sa pýtate: “Prečo platíte za niečo, čo Ste platiť nemuseli a tak plytváte a rozhadzujete peniaze Podkoničanov?”

Platiť by som musel, ak by ste ozvučoval slávnosti aj vy. ( v našom spoločnom telefonickom rozhovore, ste mi povedal, že slávnosti ozvučíte za 200 eur). Cena pána Gazareka je 300 eur. Našim občanom sa snažím poskytnúť kvalitný zvuk, čo považujem za 50 % zážitku z hudobnej akcie pri dobrom počasí. Pri výbere zvuku som si nechal poradiť pánom Jozefom Kostúrom, ktorý pripravuje všetky ročníky slávností. Má teda bohaté odborné skúsenosti. Nebránim sa do budúcnosti našej spolupráci (čo som vám uviedol v našom spoločnom telefonáte, ale pre tento rok som sa rozhodol pre už spomínanú firmu).

ďalej pokračujete otázkou: “Prečo ochudobňujete krásnu akciu nedostatočne kvalitným ozvučením za ktoré musíte ešte aj platiť nemalú sumu?

Ozvučenie považujem po konzultácii s Jozefom Kostúrom za veľmi kvalitné. Firma Agentmedia využíva najmodernejšiu technológiu pre LIVE ozvučovanie ktorá zaručuje živé ozvučenie v štúdiovej kvalite. Ako citujem z ponuky “(cena ozvučovacej zostavy je približne 15x drahšia oproti starej technológii *YAMAHA QL1/QL5 s DANTE protokolom, 28x AudioTechnica AE5100, 12x YAMAHA DSR – NEXO. Túto technológiu využíva v bývalom československu len Pán Zvukár Pána Karla Gotta!)”.

Ako ďalej uvádza firma Agentmedia vo svojej ponuke za posledný rok ozvučovala nielen Slovenských interpertov ale aj zahraničných a zabezpečuje podujatia aj pre Pražský BIG BAND, SEPTET, Ostravský Zbor, Agentúry zabezpečujúce kultúrne podujatia, Osvetové a Národné strediská, obce a iné kapely . Orientujú sa aj na zložité akustické ozvučovanie ale aj štúdiové nahrávky a následné vydanie CD/DVD nosičov.

Firmá vlastní podľa mojich informácií aj dve vydavateľstvá. Momentálne natáčajú pre pána Mariána Čekovského, Berkyho Mrenicu, pripravujú nové CD nosiče  pre Pecníkovcov a mnohých iných klientov a poskytujú aj viacstopové záznamy LIVE koncertov a následnú mixáž na CD/DVD nosiče. Naposledy ako mi uviedli v mailovej komunikácii, ozvučovali  charitatívny koncert pána Michala Červienku s orchestrom.

Vaša posledná otázka je: “Čo je za tým všetkým , keď Ste sa rozhodol podraziť vlastného občana ?”

Mrzí ma, že máte dojem, že som vás podrazil. Dva krát sme spolu telefonovali, kde som vám vysvetlil dôvody môjho rozhodnutia. V prvom prípade sme sa dohodli, že to budeme riešiť spoločným stretnutím na úrade. V druhom telefonáte som vám povedal presný dôvod (ktorý som uviedol vyššie) prečo som sa rozhodol. Zároveň som však nezatvoril dvere našej spolupráci.

Slávnosti sa budú konať znovu o dva roky a budem veľmi rád, ak si spolu sadneme za rokovací stôl a spoločne vydiskutujeme možnosti ozvučenia pri kvalitnom a výbornom zvuku, ktorý poskytne zážitok našim spoluobčanom.

S úctou,

Michal Vráb
starosta

Komentáre sú uzavreté