Dobruo Podkonickuo 3. ročník

Dobruo Podkonickuo3. ročník v súťaži o majstra za rok 2015 sa uskutočnil 22. augusta 2015 na Chate na Plešiach. Slnečné počasie tento rok prilákalo o polovicu menej súťažných družstiev ako vlani, o to však v priateľskejšej atmosfére v lone Nízkotatranskej prírody. 

V súťaži sa zúčastnili družstvá:

– Štangasti s vedúcim tímu Michalom Machavom
– 40 s vedúcim tímu Braňom Slobodníkom
– Tri prasiatka s vedúcim tímu Ferom Krystoňom
– K a K s vedúcim tímu Tomášom Kostúrom
– Dobrôtky s vedúcim tímu Pavlom Vrábom
– Farma s vedúcim tímu Miroslavom Budajom

Slávnostné otvorenie súťaže sme zahájili o 10.30 spolu s porotou. Porota bola ako každý rok zložená z majstra od hrncov a teda šéfkuchára Róberta Daniša z reštaurácie sv. Kryštof, predajcu vín a majiteľa vinotéky Invinum – Petra Mikušinca. Čestné miesto v porote prijal pán riaditeľ Biotika a.s. – Emil Drlička, ktorý si priniesol posilu pani Silešovú, dlhoročnú pani učiteľku z najlepšej Hotelovej akadémie na Slovensku z Piešťan. Päticu do poroty dotvárala vylosovaná diváčka Ivica Ivicová.

Súťažiaci hodnotili aj kreativitu stánkov v pomere každý stánok jeden hlas. Pre deti si organizátori pripravili mega nafukovací hrad a skákajúcu trampolínu. Súťaž trvala do 15.stej hodiny, kedy sa po necelom hodinovom usadnutí poroty diváci dozvedeli výsledky:

1. miesto: Dobrôtky s hovädzím gulášom
2. miesto: Štangasti s baraním gulášom
3. miesto: Team 40 s jahňacím gulášom
4. miesto: K + K s divino-jelením-hovädzím gulášom

5. miesto: Farma s hovädzinovo-baraním gulášom
6. miesto: 3 prasiatka s hovädzím gulášom

Po súťaži zahrala začínajúca kapela Katka Máliková s priateľmi svoje balady. Krásne počasie dovolilo posedieť a tancovať do neskorých večerných hodín.

Súťaž sa mohla konať za výbornej finančnej, morálnej a ľudskej podpory sponzorov:

Urábrske a pasienkové spoločenstvo Podkonice, Obec Podkonice, BCF, Gula Media, Autodoľava, Krčma na Hrbe, Chata Pleše, Výkup surovín, Invinum, Koliba u sv. Krištofa, Penzión Grajciar.

Komentáre sú uzavreté