Projekt Leader – zbieranie nápadov

program leader podkoniceAko sme avizovali v predchádzajúcich článkoch na nasepodkonice.sk, naša obec sa zapojila do Programu Leader. V skratke to znamená, že ak bude program schválený, bude pre 22 obcí vrátane našej na prerozdelenie (tu a nie v Bratislave alebo v Bruseli) 2,8 milióna eur.

V prvej polke septembra zahajujeme zber “nápadov” na projekty v termíne do 20. septembra 2015. Zber nápadov je najdôležitejšia fáza celého projektu, pretože na základe zozbieraných potrieb budeme následne vychádzať pri podávaní projektov.

Preto prosím vás prosím pošlite alebo navrhnite aj zdanlivo nereálne veci, pretože aj nereálne nápady budeme zohľadňovať a vďaka prostriedkom, ktoré dnes nemáme, ale vďaka projektu Leader možno budeme mať, možno príde čas ich realizovať.

Čo navrhnúť?

Môžeme navrhnúť čokoľkvek. Ak som:

a) Som podnikateľ rozmýšlam o novej technológii, nákupu novej techniky, nákupu nehnuteľnosti na svoj projekt, nákup strojov, patentu. Napíšem čo by som chcel. Na môj projekt môže ísť 50 % zo sumy ktorú žiadam.

b) Som fyzická osoba a chcem zlepšiť svoj život, život v našej obci či bezprostrednom okolí. Chýba mi kde si mám sadnúť s detičkami. Chýba mi detské ihrisko. Lepšia cesta. Chodník. Výhľadňa. Náučná tabuľa…. Nápady prepíšem a podáme ako obecné veci. Na projekt bude možné získať 100 % financovania.

c) Som združenie (občianske, športové…) a dávnejšie sme rozmýšlali, že svoje aktivity zlepšíme. Chýba nám však lepší bike park, lepšie stoly pre pinpong, nová sieť na futbal, lepšia kvalita zázemia na hranie volejbalu… Môžete získať 50 % financií na svoj nápad/projekt.

Možnosti na čo peniazeme použijeme je na nás. Prosím vás, napíšte aj zdanlivo nereálne veci. Čím viac nápadov, tým viac možností. Písať môžete na starosta@podkonice.sk alebo priamo doniesť nápad na obecný úrad alebo telefonicky na 0905 865 594 (starosta).

Spoločne za krajší a kvalitnejší život v našej obci.

Komentáre sú uzavreté