Prechod z Donovalov do Podkoníc

Prechod Podkonice - DonovalyObčianske združenie Deti dosky – nezávislí snowboardisti v spolupráci s Dedinským spolkom turistov Podkonice, obcou Podkonice a Jánom Kupcom si vás dovoľujú pozvať na uctenie si pamiatky našich predkov, ktorý bojovali v II. svetovej vojne na prechod z Donovalov do Podkoníc z odchodom z námestia v nedeľu o 18.30 hod. Je potrebné sa prihlásiť najneskôr do stredy 24. augusta 2016 do 20.00 na obecnom úrade.

Odchod autobusu bude o 18.30 v piatok z námestia z Podkoníc na Donovaly na parkovisko. Tu po voľnom rozchode bude 15 minútová pauza a následne sa budeme presúvať turistickým chodníkom na Kalištie.

Na Kaliští si uctíme pamiatku našich krajanov minútov ticha, modlitbou a zaspievaním štátnej hymny. Presunom sa dostaneme na Príslop odkiaľ chodníkom prejdeme až na Pleše.

Na Plešiach bude pripravená strava pre účastníkov prechodu a zapáli sa povstalecká vatra. Tu sa akcia končí. Návrat do dediny bude individuálne.

Každý záujemca sa musí prihlásiť osobne alebo telefonicky na obecnom úrade najneskôr do stredy do 20,00 hod (máme otvorené dlhšie v stredu). Neprihlásených účastníkov nebudeme môcť zobrať z dôvodu nezabezpečenia bezpečnosti v autobuse a z dôvodu nemôžnosti zabezpečiť stravu.

Tešíme sa na vás.

Komentáre sú uzavreté