Preteky v sánkovaní z Plieš – Memoriál Erika Turčana

Je to už 7 rokov, kedy mi Erik Turčan zavolal, že ide organizovať sánkovačku. Urobil som plagát a obvolal ľudí, že bude sranda. Vtedy nultý ročník. Ako keby to bolo dnes… Super akcia dopadla na výbornú. Ďalší ročník sa už nekonal. Nebolo dosť snehu, alebo chuti. Dnes už náš nebohý kamarát, spomíname na teba! Marek Styk s partiou zapálených mladých Podkoničanov a Podkoničaniek sa rozhodli zorganizovať Tvoj memoriál, Erik.

Tak ako si to robil ty. So zápalom a chuťou. Keď bolo veľa snehu. Vtedy sme sa narehotali. Veď Jožo Lipa išiel s Marošom Ľalíkom vo vojenských helmách. My sme boli ešte slobodní. Dnešný organizátori ešte deti. Takto to dopadlo vtedy / galéria.

Popri trati boli ľudia. Trať označená. Pozbudzovali nás okooloidúci. Smiech. Radosť a nakoniec každý došiel do cieľa. V krčme na Hrbe ako sa varilo Podkonickuo. A varenuo vínko sa podávalo vo vnútri. Skrátka dokonalá sobota v Podkoniciach.

Takáto akcia sa opakuje, a myšlienka ostáva tu s nami. Podkonická sánkovačka – Memoriál Erika Turčana. Bude v sobotu 26. januára 2018.

Preteky v sánkovaní budú štartovať v lyžiarskom stredisku Podkonice Pleše s cieľom priamo v Podkoniciach. Dĺžka trate je 3,2 km s celkovým prevýšením 325 metrov. I. zjazd je plánovaný o 12.00 a II. zjazd o 14.00 hod.

Súťažné družstvá sa môžu registrovať na tel. čísle 0918 752 809 do 24. januára 2019. Súťažiť môžu max. trojčlenné družstvá. Štartovné je 2 eur na osobu. V cene je zahrnutý guláš a varené vínko na zahriatie. Vývoz na Pleše je tiež v cene.

Pre viac informácií kontaktujte usporiadateľa Mareka Styka na 0918 752 809.

Tešíme sa na Vás!

Komentáre sú uzavreté