FK Podkonice – ŠK Hrochoť (video)

FK Podkonice, ako líder 5. futbalovej ligy, privítali v okresnom derby ŠK Hrochoť. Tento zaujímavý zápas pritiahol aj kamery TV Hronka a zostrih z neho, vrátane trefných komentárov, nájdete vo vnútri článku. 

FK Podkonice – ŠK Hrochoť 4:1 (1:1)

Góly: 26. a 46. Kostúrik (prvý z 11m), 56. Rusnák, 82. Lihan – 29. Sláva. Rozhodoval: Gombala. ŽK: Tkáč – Škamla, Baitar, Zátroch. Diváci: 250.

Snáď 30 rokov ubehlo od posledného majstrovského zápasu medzi Podkonicami a Hrochoťou. Vedúce Podkonice chceli potvrdiť rolu favorita, prvý polčas však priniesol remízový stav. Góly padali len z pokutových kopov. Prvý premenil domáci Kostúrik v 26. minúte a o pár minút neskôr premenil penaltu aj hosťujúcu Sláva. Podkonice sa ale do súpera zahryzli hneď od úvodného hvizdu druhého polčasu. Michal Barla našiel Kostúrika, ktorý prehodil brankára a zariadil vedenie 2:1. O ďalších desať minút bolo 3:1, pretože Rusnák poslal loptu do vinkla. Líder súťaže mal už jasne navrch, nevyužil ďalšie šance, ale zranil sa im kanonier Kostúrik, takže musel byť striedaný. Hrochoťania vpredu veľa vody nenamútili, snažil sa hlavne Škamla niečo vymyslieť. V 82. minúte pridal štvrtý domáci gól Lihan, keďže mu lopta dobre sadla na kopačku, brankár Rusko bol bez šance. Nováčik a zároveň vedúci celok tabuľky na jar ešte neprehral.

Záznam zápasu kamerami TV Hronka… a halušky musia byť 🙂

V najbližšom kole poputujú Podkonice na ihrisko Dobrej Nivy (nedeľa 21.4. o 16:00 hod.) a v domácom prostredí sa stretnú v ďalšom derby zápase so Selcami v nedeľu 28.4. o 16.00 hod. Vedenie FK Podkonice pozýva všetkých priaznivcov do hľadiska a ďakuje za vašu podporu. TATRAN DO TOHO!

zdroj: TV Hronka, Futbalnet
foto: Jaroslav Kostúr ml.

Komentáre sú uzavreté