FK Podkonice vs. Slovenské Ďarmoty – pozvánka

Po vysokom víťazstve nad MFK Detva (11:0) a zápase s Príbelcami, kde tiež Podkonice bodovali naplno, vás vedenie FK Podkonice pozýva na ďalší domáci zápas. FK Podkonice privítajú 4. celok IV. ligy FK Slovenské Ďarmoty a zápas bude mať výkop v nedeľu 8. septembra o 15:30 hod

Po odohratí 5. kôl vyzerá pohľad na tabuľku IV. ligy nasledovne:
1. Tisovec 15b, 2. PODKONICE 12b, 3. Pliešovce 12b, 4. S. Ďarmoty 10b, 5. Hriňová 10b, 6. Príbelce 8b, 7. Č. Balog 6b, 8. ŠALKOVÁ 6b, 9. BADÍN 4b 10. MEDZIBROD 4b, 11. Tornaľa 4b, 12. Hájnačka 4b, 13. Detva 3b, 14. Poltár 2b.

Obzrime sa ešte za posledným zápasom na pôde TJD Príbelce prostredníctvom reportáže bystricoviny.sk

TJD Príbelce – FK Podkonice 2:3 (1:1)

Góly: 32. Kurák, 62. Matikovský – 45. a 65. Sedliak, 83. Selecký. Rozhodoval: Šága. Diváci: 160.

Nováčik z Podkoníc sa v nedeľu vybral do Príbeliec a u silného súpera v tejto súťaži chcel bodovať, čo sa mu napokon aj podarilo. Domáci však už v úvode po faule brankára hostí kopali pokutový kop, ktorý Skabella našťastie nepremenil. V 11. minúte pohrozili aj Podkoničania, konkrétne z priameho kopu, no strelu Dlhoša gólman Geregai kryl. Už o tri minúty mali výhodu priameho kopu aj Príbelce, ale strelu Kuráka Palider vytlačil na roh. Kurák hrozil aj v 24. minúte, keď po brejku jeho strelu stihol zblokovať Jagerčík na roh. Úvodný gól zápasu videli diváci po polhodine hry. Kurák z priameho kopu ponad múr poslal loptu a bolo 1:0. Vyrovnať mohol v 45. minúte Kostúrik, ale jeho hlavička našla pripraveného Geregaia. Náš celok sa napokon dočkal v nadstavenom čase prvého polčasu, keď Sedliak presnou hlavičkou zužitkoval centrovanú loptu z priameho kopu, ktorý zahrával Lihan – 1:1.

Do druhého dejstva lepšie vstúpili hostia, keď po krídle unikol Selecký, ale jeho strelecký pokus zblokoval jeden z domácich hráčov. Následne boli blízko gólu Kostúrik a Sedliak, šance nevyužili a tak do vedenia išli tak trochu prekvapivo domáci. Hneď z prvého útoku po zmene strán sa radovali hlavičkou striedajúceho Matikovského z bezprostrednej blízkosti v 62. minúte – 2:1. Tento stav však trval len tri minúty. Na 2:2 totiž upravil nechytateľnou strelou Martin Sedliak. O päť minút mohol Sedliak zaznamenať hetrik, ale jeho krížna strela tesne minula bránku. V 78. minúte pohrozili opäť domáci, ale koncovka jedného z ich hráčov nebola našťastie presná. Dokonalý obrat v druhom polčase zariadil Dávid Selecký, ktorý v 83. minúte po individuálnej akcii prestrelil Geregaia – 2:3. Príbelčania vrhli v závere všetky sily do útoku a neboli ďaleko od vyrovnania. V 87. minúte z priameho kopu Kurák mieril tesne nad brvno. Podkonice však napokon tlak súpera v posledných okamihoch duelu zvládli a získali do tabuľky tri body.

Po zápase tréner Podkoníc Andrej Dubovický uviedol: „Po slabšom vstupe do zápasu z našej strany, v ktorom domáci nepremenili pokutový kop, sme prevzali iniciatívu, ale nevyvarovali sme sa chýb a napokon pykali po góle z priameho kopu. Do konca prvého polčasu sa nám podarilo zvýšiť aktivitu a v samom závere vyrovnať. Do druhého dejstva sme nastúpili s väčším odhodlaním, zlepšenou hrou a zvýšeným pohybom. Ráznejší hlas v kabíne cez prestávku priniesol ovocie. Začalo sa nám dariť, ale aj napriek tomu sme inkasovali nešťastný gól na 2:1. Musím pochváliť chalanov, že po inkasovanom góle neprestali hrať a veľmi rýchlo vyrovnali a napokon sme sa i ujali vedenia. Za stavu 3:2 pre nás sme nepremenili ešte dve šance, čo nás mohlo mrzieť, keď z poslednej šance zápasu mohli domáci skórovať, ale ich strela po rohovom kope a skrumáži pred bránkou išla nad brvno. Chalani si za predvedenú hru predovšetkým v druhom polčase za veľmi horúceho počasia zaslúžia absolutórium.“

TATRAN DO TOHO!

Zdoj: www.futbalnet.sk a www.bystricoviny.sk

Komentáre sú uzavreté