Aktuálne opatrenia v našej farnosti

Na základe vyhlásenia stanoviska Konferencie biskupov Slovenska sa od 10. marca do 23. marca 2020 rušia všetky verejné sväté omše a iné aktivity v našej farnosti. Úmysly sv. omší, ktoré boli dohodnuté na toto obdobie sa presúvajú na mesiac júl. Ak niekto požaduje odslúženie sv. omše na dohodnutý termín, môže sa dohodnúť individuálne s p. farárom Martinom Pečarkom na čísle 0908 256 527. Tieto úmysly by boli odslúžené neverejným spôsobom na fare.

Zákaz sv. omší podľa nariadenia predsedu vlády SR Petra Pellegriniho prijali biskupi Slovenska s veľkou bolesťou, ale žiadajú všetkých kňazov a veriacich, aby ho uposlúchli. Konferencia biskupov Slovenska ďalej povzbudzuje veriacich k sledovaniu televíznych a rozhlasových prenosov bohoslužieb, ktoré sa budú konať neverejným spôsobom.

Televízia LUX bude v tomto čase vysielať mimoriadne priame prenosy svätých omší:
Pondelok – piatok: 7:00;  12:00;  19:00
Sobota: 7:00;  18:00
Nedeľa: 10:30;  18:00

KBS všetkých pozýva k modlitbám. Nestrácajme nádej, neprepadajme obavám, a s dôverou sa v našich rodinách obracajme na našu Nebeskú Matku: „Sedembolestná Panna Mária, Patrónka Slovenska, prosíme ťa o tvoju pomoc a ochranu. Vypros uzdravenie chorým, ochraňuj zdravotníkov, ktorí sa o nich starajú a odvráť šírenie choroby. Oroduj za nás, ktorí sa k tebe s dôverou utiekame!“

Prosme Pána, aby tento pre nás veľmi bolestný zákaz mohol byť včasne odvolaný.

Martin Pečarka, správca farnosti

Môžeme sa tiež zapojiť k výzvam, ktoré nájdete v obrázkovej podobe nižšie:

Komentáre sú uzavreté