Ďalšia nula na konte aj 26.2.2021

Informácia z antigénového testovania 26.2.2021. Včera poobede a večer prebehlo v Podkoniciach ďalšie kolo testovania na ochorenie COVID-19 antigénovými testami. Otestovať sa prišlo 228 osôb, podobne ako minulú sobotu nebol ani pri tomto testovaní zaznamenaný ani jeden pozitívny prípad. Okrem nás Podkoničanov sa testovania zúčastnili aj niekoľkí občania Priechoda, Balážov, Seliec aj iných miest a obcí.

V názoroch na antigénové testovanie je spoločnosť výrazne rozdelená. Nakoľko ale platia podmienky a obmedzenia definované COVID automatom, tak pre fyzické osoby aj právnické osoby, mali by sme sa nimi riadiť. Obec Podkonice sa nebude pridávať ku výzvam a politickým hrám niektorých štatutárov samospráv okresu Banská Bystrica, aby samosprávy spoločne ignorovali testovanie, pretože v žiadnom prípade nemôžme a nechceme stavať našich občanov do pozície rukojemníkov medzi štátom a samosprávami a odkazovať ich na testovanie v komerčných MOM-kách po okolí. Myslíme si, že je pohodlnejšie zúčastniť sa testovania v Podkoniciach, keďže za posledné dve testovania v Podkonciach bola účasť okolo 200 osôb. Obec Podkonice dáva jasne na vedomie občanom, že testovanie bude obcou zabezpečované pravidelne v piatok od 17:00 hod predbežne do 21:00 hod (podľa záujmu), pokiaľ bude z COVID automatu vyplývať potreba testovania sa, ako aj nutnosť preukazovať sa certifikátmi s definovanou platnosťou.

Takže najbližšie sa môžete zúčastniť testovania na ochorenie COVID-19 v piatok 5.3.2021 od 17:00 hod. v telocvični našej základnej školy. Toto platí za podmienky, že sa výrazne nezmenia (NEZLEPŠIA) podmienky z COVID automatu. Systém Bookio na  rezerváciu času na testovanie v Podkonciach na deň 5.3. bude sprístupnený občanom v pondelok 1. marca poobede.

Užívajme si slnko, ktorého máme tento týždeň požehnane. Pevné zdravie všetkým a priaznivejšie správy vám želám!

Ivan Barla, starosta obce

Komentáre sú uzavreté