Sv. omša a Krížová cesta – 3.3. o 18:00

V stredu (3.3.) večer sa môžeme duchovne spojiť prostredníctvom LIVE streamu z našej Farnosti Podkonice. O 18:00 hod. vám prinesieme priamy prenos sv. omše a hneď po nej budeme pokračovať pobožnosťou Krížovej cesty. Môžete sa tak obrazom a zvukom preniesť do Podkonického kostola sv. Martina a prežiť Krížovú cestu aj s našimi typickými zastaveniami.

Sv. omša a Krížová cesta – streda 3.3.2021 o 18:00 hod.
https://youtu.be/ZcPjQ-nPMvw


ODPUSTKY V POSTNOM OBDOBÍ:
Kto koná pobožnosť krížovej cesty pred zastaveniami, môže za obvyklých podmienok získať úplné odpustky. Vyžaduje sa, aby sa pohyboval od jedného zastavenia k druhému a rozjímal o umučení a smrti Ježiša. Ak sa koná pobožnosť verejne, stačí, ak sa pohybuje ten, čo vedie pobožnosť.

Tí, čo sa pre vážnu prekážku nemôžu zúčastniť na krížovej ceste, môžu získať tie isté odpustky, a to čítaním a rozjímaním o umučení a smrti Ježiša aspoň nejaký čas, napríklad štvrť hodiny.

Veriaci, ktorí sa v piatok v Pôstnom období pomodlí po prijímaní pred obrazom Ježiša Krista Ukrižovaného modlitbu Dobrý a preláskavý Ježišu, môže získať za obvyklých podmienok úplné odpustky.

Modlitba k Ukrižovanému
Dobrý a preláskavý Ježišu, pred Tvojou tvárou padám na kolená a s celou vrúcnosťou duše Ťa prosím a žiadam: dobrotivo do môjho srdca vtlač city živej viery, nádeje a lásky, ako aj opravdivú ľútosť nad mojimi hriechmi a pevné odhodlanie ich napraviť. Dobrý Ježišu, s veľkým dojatím a bolesťou duše, uvažujem a rozjímam o Tvojich piatich ranách. Mám pred očami, čo o Tebe do tvojich úst vložil prorok Dávid: Prebodli mi ruky aj nohy, môžem si spočítať všetky svoje kosti (Ž 22,17).

Komentáre sú uzavreté