Stretnutie generácií – Mikroregión pod Panským dielom

Stretnutie generáciíTento rok 8.5.2014 sa konal už 3. ročník Stretnutia generácií, ktoré sa organizuje vrámci obcí v mikroregióne pod Panským dielom.  Prvý ročník sa stretnutie turistických nadšencov konalo výstupom na Šachtičky – Panský diel. Druhý ročník si turisti užili výhľad na zasnežené kopce z vrcholu Plieš, u nás v Podkoniciach. Tretie tohtoročné stretnutie sa konal výstup na Čachovo – Selčiansky diel.  Aj napriek tomu, že bol prichystaný autobus, účasť z Podkoníc sa dala zrátať na prstoch jednej ruky.

Hovorí sa o stretnutí generácií, ale ako môžete vidieť z fotografií, hlavnú časť účastníkov tvoria seniori. Chýba napríklad generácia v stredných rokoch, či deti. Priznávam dobrovoľne, že ja si radšej operiem prádlo 🙂  a urobím robotu, ktorú nestíham inokedy. Musím ale pochváliť môjho syna Kristiána, ktorý absolvoval všetky 3 ročníky. Kamaráta mal tuším len v druhom ročníku. Ináč bol vlastne vždy najmladší účastník stretnutia. Samozrejme vďaka patrí hlavne staršej generácii (starkému), ktorá sa snaží preniesť lásku k prírode na mladších.

Viem, že mnohé rodiny sa stretávate a chodíte aj von, opekať si, prejsť sa, urobiť si výlet. Viem, že doba je úplne iná, ako voľakedy. Je rýchla a človek fakt niekedy nemá chuť sa naštartovať. Ale neskúsili by sme niečo ako „turistický krúžok“ a  aspoň raz za štvrťrok by sme mohli podniknúť  s deťmi túru do okolia. Nech spoznávajú náš chotár. Prvú takúto formu poznania okrem rodiny sa snažia sprostredkovať aj pani učiteľky z materskej škôlky, za čo im ďakujem. Nie je ale v ich silách, urobiť to vo väčšom meradle.

Toto je taká moja úvaha v čisto teoretickej rovine. Tak ak by niekto mal nejaký nápad, komentár, šup sem s ním.

Janka Šípka Šípková

Generácie2012Generácie2013Stretnutie generácií

Stretnutie 2

Komentáre sú uzavreté