Dobruo Podkonickuo II. ročník – pozvánka

Dobruo Podkonickuo II. ročník pozvánkaMáte radi vôňu a chuť dobrého guľášu a myslíte si že ten váš je ,,naj“? Ak áno, ste ten správny človek do dobrej partie na sobotu 23. augusta 2014. V Podkoniciach sa totiž pri Chate Pleše uskutoční 2. ročník medzinárodnej súťaže vo varení gulášu pod názvom „DOBRUO PODKONICKUO“.

Kým vlani táto súťaž prilákala 300 divákov a 9 družstiev, tento rok sa do Podkoníc chystá až 15 družstiev. Súťaž bude prebiehať pod dohľadom odbornej poroty. Tvoria ju šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Grajciar v Lučatíne, šéfkuchár Hotela Kaskády v Sielnici, šéfkuchár Koliby sv. Krištof na Starých Horách, majiteľ siete predajní vín Invinum a šéfkuchár banskobystrického Hotela Lux.

Porota bude hodnotiť okrem kvality gulášu, chute aj farby. Ľahostajná však nebude ani voči kvalite použitého mäsa a iných ingrediencií. Hodnotí samozrejme aj výzdobu a kreativitu jednotlivých družstiev, vrátane  vizuálu stánkov. Pre žalúdok diváka sa bude podávať domáca pečená štrúdľa s makom alebo jabĺčkami, chlieb s masťou a cibuľou, domáce halušky a mnoho iných dobrôt z domácej ,,špajze“.

Malé ratolesti sa budú môcť vyšantiť na 4,5 metrovej trampolíne. Súťaží sa o putovnú varechu od majstra rezbára Ladislava Slobodníka a vecné ceny. Prihlásenie je možné na info@nasepodkonice.sk alebo na tel. čísle jedného z organizátorov Michala Vrába – 0905794274.

Tento rok oganizátori pripravili aj tričká s logom súťaže pre dámy aj pánov, ktoré nájdete v eshope nasepodkonice.sk.

Michal Vráb

Komentáre sú uzavreté