Gitarový koncert – pozvánka

koncert_gitara_smallFarnosť Podkonice Vás pri príležitosti hodovej slávnosti sv. Martina srdečne pozýva na GITAROVÝ KONCERT Miloša Slobodníka, ktorý sa uskutoční dňa 9. novembra 2014 (nedeľa) o 15.00 hod. v našom Farskom kostole sv. Martina v Podkoniciach.

Miloš Slobodník sa narodil v roku 1971 v Banskej Bystrici. Hru na gitare študoval na Konzervatóriu v Žiline a VŠMU v Bratislave. Venuje sa sólistickej a komornej hre. Ako sólista vystúpil na Medzinárodnom festivale Josepha Kaspara Mertza v Bratislave, na medzinárodnom festivale Cithara aediculae v Nitre a na medzinárodných festivaloch v Budimíri a v Mikulove. Koncertoval v Maďarsku, Rakúsku, Taliansku. So súborom Bratislavské gitarové kvarteto sa popri domácom účinkovaní (napr. na festivale Bratislavské hudobné slávnosti) predstavil aj v Českej republike, Grécku, Juhoslávii, Maďarsku, Nemecku, Rakúsku, Severnom Írsku a Taliansku. Ako sólista i komorný hráč realizoval viacero nahrávok pre rozhlas a televíziu.

„Miloš Slobodník je všestranne zameraný gitarista. V jeho hre dominuje vysoký stupeň prirodzenej muzikality, umocnenej vycibrenou tónovou kultúrou, zmysel pre rytmus a bezpečná technická výbava.“ (Slovník slovenského koncertného umenia II., Hudobné centrum, Bratislava 2004, s. 141-142.)

Všetci ste srdečne pozvaní vypočuť si tohto skvelého hudobníka už túto nedeľu (9. novembra o 15.00 hod.) v PodkoniciachNa koncerte zaznejú skladby J.S.Bacha, M.Giulianiho, F. Molina, L.Brouwera a ďalších autorov.

koncert_gitara

Komentáre sú uzavreté